• BIST 12888.33
  • Altın 6722.44
  • Dolar 48.9525
  • Euro 55.6744
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 19 °C
  • İskele 19 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • Lefke 19 °C

Cumhurbaşkanı Tatar, Topçuköy şehitlerini andı: “Egemen eşitliğimiz ile eşit uluslararası statümüze sahip çıkmak, gelecek kuşaklara ve toprağa verdiğimiz şehitlerimize karşı tarihsel sorumluluğumuzdur”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, millî mücadele yılları ve 1974 Mutlu Barış Harekâtı sırasında şehit düşen Topçuköylü toplam 9 şehidi büyük bir saygı, minnet ve özlemle andıklarını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Topçuköy şehitlerini andı: “Egemen eşitliğimiz ile eşit uluslararası statümüze sahip çıkmak,  gelecek kuşaklara ve toprağa verdiğimiz şehitlerimize karşı tarihsel sorumluluğumuzdur”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, millî mücadele yılları ve 1974 Mutlu Barış Harekâtı sırasında şehit düşen Topçuköylü toplam 9 şehidi büyük bir saygı, minnet ve özlemle andıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Tatar, Topçuköy Şehitleri’ni andığı mesajında, “Egemen eşitliğimizle eşit uluslararası statümüze sahip çıkmak; gelecek kuşaklara ve toprağa verdiğimiz şehitlerimize karşı tarihsel sorumluluğumuzdur” dedi.

Tatar, özgürlük, güvenlik ve onurlu bir yaşam uğruna toprağa verilen tüm şehitler gibi Topçuköylü şehitlerin de millî mücadele yıllarından KKTC’nin kurulmasına kadar, her türlü direniş ve kahramanlık öyküsü yazan Kıbrıs Türkü’nün egemen devletini yüceltmek için birlik ve beraberliğini korumasının ne denli önemli olduğunu topluma hatırlattığını belirtti.

Topçuköy’ün yanı sıra Alaminyo, Taşkent, Atlılar, Muratağa ve Sandallar katliamları ile Limasol, Baf ve diğer bölgelerde yaşananların Rum barbarlığı, vahşeti ve mezaliminin en büyük kanıtı olduğunu ifade eden Tatar, “Aziz şehitlerimiz, rahat uyuyun. Uğruna şehit düştüğünüz kutsal değerler ile emanetlerinizi ayaklar altında çiğnetmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Tatar, yıllar geçse de özgür ve onurlu bir yaşam için verilen kutsal mücadelenin devam ettiğine işaret ederek, “Mücahit Kıbrıs Türkü’nün mukavemeti, Anavatan Türkiye’nin uluslararası antlaşmalardan doğan meşru müdahalesi olan Mutlu Barış Harekâtı’yla özgürlüğüne kavuşan Kıbrıs Türkü, bugün müktesep haklarını tüm dünyaya hatırlatmakta, Doğu Akdeniz’de hak ve çıkarlarının korunmasına yönelik büyük bir kararlılıkla adımlarını atmaktadır” dedi.

Cenevre’deki görüşmelerde, Kıbrıs’ta iki egemen eşit devlet olduğu gerçeğini BM genel sekreterine sunarken bunun yeni bir sürecin başlangıcı olduğunu birçok platformda vurguladığını söyleyen Tatar, “Kıbrıs eski Kıbrıs, Doğu Akdeniz de eski Doğu Akdeniz değildir. Bize düşen görev, bölgedeki Türk-Yunan dengesini korurken aynı zamanda başta BM ve AB olmak üzere ilgili tüm ülkeleri müktesep eşitliğimizin gereği olarak Rum tarafını uyarmalarına ve egemen eşitliğimiz ile eşit uluslararası statümüzün teyidine zorlamaktadır. Bu, bizim gelecek kuşaklara, bu ulvi emel uğruna toprağa verdiğimiz şehitlerimize karşı tarihsel sorumluluğumuzdur” ifadesini kullandı.

Tatar, tüm şehitleri bir kere daha rahmet ve minnetle andığını, gazilere şükranlarını sunduğunu belirtti.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.