Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Özgün Olguner başkanlığındaki KKTC Türk Devletleri Teşkilatı Derneği yönetimini kabul etti.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Türk dünyası ile ilişkileri güçlendirmek amacıyla yeni kurulan derneği kabul etmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.
“Türk dünyası ile devletten devlete ilişkilerimiz gözlemci üye sıfatıyla yavaş yavaş oluşuyor. Uluslararası toplantılarda gerek Cumhurbaşkanlığı, gerekse kurum ve kuruluşlar, bakanlıklar, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı gibi çeşitli platformlarda KKTC bayrağı yerini alıyor.” diyen Tatar, para kambiyo ve MASAK gibi kuruluşlarda KKTC bayrağıyla Türk devletleri toplantılarında yer alındığını söyledi.
Tüm bu faaliyetleri takip eden bir derneğin oluşumunun sevindirici olduğunu ifade eden Tatar, yapılan çalışmalara destek anlamında kurulan derneğin önemini dile getirdi.
Türk devletlerinin birlik içinde olmasının Türk dünyasına güç vereceğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Türk dünyasının kültür ve inanç birliğinin iletişim çağında gelişmesinin önemine vurgu yaptı.
Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC Türk Devletleri Teşkilatı Derneği yönetimini kabul etti
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Özgün Olguner başkanlığındaki KKTC Türk Devletleri Teşkilatı Derneği yönetimini kabul etti. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Türk dünyası ile ilişkileri güçlendirmek amacıyla

- Yorumlar 0
Diğer Haberler
İncirli: “CTP açık ara birinci partidir; seçimlerin tümüne hazırdır”Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, seçimlerin tümüne hazır olduklarını belirterek, hedeflerinin, Kıbrıslı Türklerin kendi kurumlarını güvenle yönettiği, ekonomik ve toplumsal gücünü geliştirdiği ve dünyayla bütünleştiği bi
Gazetecilik mesleği serüvenim
KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.

































































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.