• BIST 12888.33
  • Altın 6710.24
  • Dolar 48.8545
  • Euro 55.6886
  • Lefkoşa 21 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • İskele 23 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • Lefke 21 °C

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin “Doğa ile Buluşma” etkinliğine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin İskele Piknik Alanı’nda düzenlediği, “Doğa ile Buluşma” etkinliğine katıldı. Etkinlikteki konuşmasına, böyle etkinliklerle Adıyaman ile KKTC arasındaki anlamlı bağların daha da
Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin “Doğa ile Buluşma” etkinliğine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin İskele Piknik Alanı’nda düzenlediği, “Doğa ile Buluşma” etkinliğine katıldı.

Etkinlikteki konuşmasına, böyle etkinliklerle Adıyaman ile KKTC arasındaki anlamlı bağların daha da geliştiğini belirterek başlayan Cumhurbaşkanı Tatar, yıllardan beri ülkemizde yaşamını sürdüren Adıyaman kökenli bütün soydaşlarımıza selamlarını iletti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti halkı ile KKTC halkını birbirinden koparmak için birçok oyunun oynandığını dile getirerek aramızdaki gönül birliğiyle bu engellerin teker teker ortadan kalktığını ve bu bağları kimsenin koparamayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, sözlerine şöyle devam etti;

“Bizim varlığımız, ülkemiz ve cumhuriyetimiz dünyanın her yerinde konuşulmaktadır”

“Biz birlikte çalışmaya devam edeceğiz. KKTC, Doğu Akdeniz’de çok önemli bir Türk devletidir. Ciddi anlamdaki son gelişmelerle birlikte dünya devletleri ile kurulan yeni ilişkilerle KKTC, Doğu Akdeniz’de çok daha önemli bir noktaya gelmiş ve statüsü yükselmiştir.

Anavatan Türkiye ile birlikte havada, denizde ve karada ulusumuzun hakkını ve hukukunu korumak, geleceğe umutla bakabilmek ve aynı ülküyü paylaşmak, hepimizin temennisidir. Bunlarla birlikte örf, adet ve geleneklerimizle yaptığımız farklı çalışmalarla ekonomiye ve turizme katkı sağlanmıştır. Gençlerimizin bu topraklarda yaşayabilmesi için yapılan çalışmalar değerli ve anlamlıdır.

Daima çalışmamız, üretmemiz ve birbirimize destek olmamız gerekir. KKTC, birlik ve beraberliği ile bugünlere kadar gelmiştir. Bizim bileceğimiz tek bir iş vardır o da, KKTC’yi birlikte güçlendirmektir. Önümüzdeki süreçte Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteğiyle turizm ve ekonomide büyük kalkınmalar olacaktır.

Yeni siyasetimiz, bize verilen destek artık önemli bir noktaya gelmiştir. Bizim varlığımız, ülkemiz ve cumhuriyetimiz dünyanın her yerinde konuşulmaktadır. Burada verilen mücadele önemlidir. Bizim devlet olarak farklı iş alanlarında gençlere istihdam yaratmak, onların bu topraklarda mutlu bir şekilde yaşamasına katkı sağlamak ve bu coğrafyada Türk varlığını koruyabilmek görevimizdir.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.