• BIST 13198.84
  • Altın 6822.64
  • Dolar 48.8314
  • Euro 55.8761
  • Lefkoşa 21 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 21 °C
  • İskele 21 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • Lefke 21 °C

Cumhurbaşkanı Tatar: “Kıbrıs Türkü’ne uygulanan ambargolar ve federasyon dayatması insan haklarına aykırıdır”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Kıbrıs Türkü’ne uygulanan ambargolar ve federasyon dayatmasının insan haklarına aykırı olduğunu vurguladı. Tatar, 10 Aralık “İnsan Hakları Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.
Cumhurbaşkanı Tatar: “Kıbrıs Türkü’ne uygulanan ambargolar ve federasyon dayatması insan haklarına aykırıdır”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Kıbrıs Türkü’ne uygulanan ambargolar ve federasyon dayatmasının insan haklarına aykırı olduğunu vurguladı.

Tatar, 10 Aralık “İnsan Hakları Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar mesajında şu ifadeleri kullandı.

“1948 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edilmesi ile her yıl kutlanan bu önemli gün, insan haklarına ve evrensel değerlere dikkat çekmek, insan hakları ihlalleriyle mücadele etmek ve insan hakları konusundaki farkındalığı artırmak amacı taşımaktadır.

İnsan haklarına saygı ve değer verilmesi gerektiğini vurgulamak için ilan edilen bu önemli günde Birleşmiş Milletlere, Kıbrıs’ta iki halk olduğunu ve insan hakları dolayısıyla Kıbrıs Türk Halkı’nın da en az Kıbrıs Rum Halkı kadar Kıbrıs adasında söz sahibi olduğunu hatırlatmak isterim.

Kıbrıs Türk Halkı’nın 1963 yılında katliamlarla başlayan devlet yapısının dışına itilme ve 1974 sonrasında yaşamış olduğu izolasyonlar kabul edilemez. İnsan haklarının, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’nde bu kadar öne çıkarılmasına rağmen Kıbrıs’ta, Kıbrıs Türk Halkının yaşamış olduğu ambargolar ve zoraki olarak federasyon yapısının kabul ettirilmeye çalışılması insan haklarına aykırı davranışlardır.

Gazze’de bugün yaşanan insanlık dışı olaylara ve on binlerce sivilin katledilmesine seyirci kalan AB ve BM’nin insan haklarından söz etmesi kabul edilemez bir davranıştır”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.