• BIST 13198.84
  • Altın 6849.72
  • Dolar 48.8138
  • Euro 55.9116
  • Lefkoşa 23 °C
  • Girne 25 °C
  • Mağusa 24 °C
  • İskele 24 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • Lefke 23 °C

Cumhurbaşkanı Tatar, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Özener’i kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ve beraberindeki heyeti kabul etti. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’de meydana gelen 6 Şubat depremi ardından büyük hassas
Cumhurbaşkanı Tatar, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Özener’i kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’de meydana gelen 6 Şubat depremi ardından büyük hassasiyetle deprem konusunun gündemde olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanlığında üç yıldır Prof. Dr. Cavit Atalar’ın başkanlığında Deprem Komitesi’nin bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, 1953 Baf depremine atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs Adası’nın deprem kuşağında olduğu bilinciyle sorumluluğumuz çerçevesinde telkinlerimiz olmuştur” dedi.

Okul ve kamu binalarının her türlü tehlikeye karşı dayanıklı olmalarının önemine işaret eden Tatar, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü gibi güçlü bir kurumun bilgilerini paylaşmasının KKTC için önemli ve değerli olduğunu ifade etti.

6 Şubat depreminde yaşanan felakette yitirilen “Şampiyon Meleklere” ve tüm yaşamını yitirenlere rahmet dileyen Tatar, ileride meydana gelebilecek herhangi bir deprem karşısında şimdi yapılan çalışmalarla hazırlıklı olunmasının önemini vurguladı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Cumhurbaşkanı Tatar’a enstitünün yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kıbrıs’ta Meteoroloji Dairesi’nin kontrolünde deprem istasyonlarının bulunduğunu hatırlatan Özener, 2023 yılında bu istasyonların revize edildiğini de sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.