• BIST 13284.42
  • Altın 6865.09
  • Dolar 48.7547
  • Euro 55.9994
  • Lefkoşa 31 °C
  • Girne 29 °C
  • Mağusa 31 °C
  • İskele 31 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • Lefke 31 °C

Cumhurbaşkanı Tatar Hamsi Festivali’ne katıldı:“Kıbrıs Türkü ile Türkiye Halkının acıları ve mutlulukları ortaktır”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne’de Karadeniz Kültür Derneği tarafından düzenlenen 16’ncı Hamsi Festivali’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Tatar, festivalde yaptığı konuşmada, festivale Türkiye’den ve ülkemizden gelen katılımcıları görmekten du
Cumhurbaşkanı Tatar Hamsi Festivali’ne katıldı:“Kıbrıs Türkü ile Türkiye Halkının acıları ve mutlulukları ortaktır”


Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne’de Karadeniz Kültür Derneği tarafından düzenlenen 16’ncı Hamsi Festivali’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, festivalde yaptığı konuşmada, festivale Türkiye’den ve ülkemizden gelen katılımcıları görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kıbrıs Barış Kupası’nı 50 yıl önce kazanan Trabzonspor futbol takımının oyuncularını, Kıbrıs Gazilerini, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ve Trabzonspor eski devlet başkanını ülkede ağırlamanın gururunu yaşadığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Trabzon ve Karadeniz halkına selamlarını iletti.

Bolu’da otelde yaşanan yangın faciasından dolayı Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin acısını paylaştığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, bu akşamki Miraç Kandili’nin mübarek olmasını diledi.

Karadeniz Kültür Derneği’nin yaptığı etkinliklerin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, yapılan çalışmalarla Kıbrıs Türkü ile Türkiye halkının arasındaki bağların güçlendiğine vurgu yaptı.

Başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere Türk Dünyası ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yaşatmak ve gelecek nesillere bırakmak için ortak mücadele verildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs’ta barış, huzur, güven ve geleceğe umutla yürümenin mutluluğu var. Bunlar tesadüfen değil, milli iradenin gerçeğe yansıması ile oldu. Kültürümüz, maneviyatımız, milli değerlerimiz, örf, adet geleneklerlerimizle Kıbrıs’ta varız ve var olacağız.” dedi.

Kıbrıs Türkü ile Türkiye halkının acıları ve mutluluklarının ortak olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşanan deprem ve yangın facialarındaki ortak acının dinmediğine dikkat çekti.

Türkiye’deki il ziyaretlerinde mutlaka Kıbrıs Gazileri ile buluştuğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, iki devlet arasındaki ilişkilerin daha çok gelişmesi için uğraş verdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasının sonunda 1974 yılından sonra Karadeniz ve Trabzon’dan Kıbrıs’a gelip yerleşenlerle birlikte geleceğe yürümenin mutluluğu içinde olduğunu sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
TC MSB Sözcüsü Aktürk BM Kıbrıs Planı iddialarına dair açıklama yaptıTC MSB Sözcüsü Aktürk BM Kıbrıs Planı iddialarına dair açıklama yaptıTürkiye Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Kara Kuvvetlerinin 2235’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığında düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantıs
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.