• BIST 12888.33
  • Altın 6744.33
  • Dolar 48.9778
  • Euro 55.6648
  • Lefkoşa 16 °C
  • Girne 19 °C
  • Mağusa 17 °C
  • İskele 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • Lefke 16 °C

Cumhurbaşkanı Tatar, Günsel üretim tesislerini ziyaret etti çalışmalar hakkında bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Günsel üretim tesislerini ziyaret etti. KKTC’nin ilk yerli otomobili Günsel modellerinden B 9’un seri üretim çalışmaları hakkında Yakın Doğu oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı ve Günsel Yönetim Kurulu Başkanı Prof.
Cumhurbaşkanı Tatar, Günsel üretim tesislerini ziyaret etti çalışmalar hakkında bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Günsel üretim tesislerini ziyaret etti.

KKTC’nin ilk yerli otomobili Günsel modellerinden B 9’un seri üretim çalışmaları hakkında Yakın Doğu oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı ve Günsel Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, Cumhurbaşkanı’na çalışmalarla ilgili sunum yaptı.

2023’te seri üretime geçecek olan Günsel B9’un teknik donanımıyla ilgili bilgiler paylaşan İrfan Günsel, Günsel Mühendislik hizmetlerinin çalışmalarını aktardı.

İrfan Günsel “2023 yılında seri üretime geçilecek..30 ülkeden tedarikçimiz var. 1200 farklı firmayla işbirliğimiz var.2030 yılına kadar 241 bin araç satmayı hedefliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Günsel ailesini kutlayarak, “ Bu büyük bir vizyon işidir. Olağanüstü bir çalışma tebrik ederim.” dedi.

Tatar, “Başka ülkelerin bizden mühendislik hizmetleri alması KKTC’nin nereye geldiğinin bir göstergesidir. KKTC olgusuna ve mücadelemize önemli bir katkıdır, saygıdır. Bunun huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Yıllar sonra Ticaret açığının kapatılacak bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyorsunuz. Her boyutuyla gurur duyacağımz mükemmel bir yatırım hayuırlara vesile olsun” ifadelerini kullandı.

Tatar kendisine yapılan sunumdan sonra Günsel B9’la test sürüşüne çıktı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Günsel üretim tesislerini ziyaret etti çalışmalar hakkında bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Tatar, Günsel üretim tesislerini ziyaret etti çalışmalar hakkında bilgi aldı

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.