• BIST 13198.84
  • Altın 6821.5
  • Dolar 48.8341
  • Euro 55.844
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 22 °C
  • Mağusa 18 °C
  • İskele 18 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • Lefke 20 °C

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan temaslarını tamamlayarak KKTC’ye döndü: “Azerbaycan ile ilişkilerimiz yeni bir döneme girmiştir”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki temaslarını tamamlayarak yurda döndü. Cumhurbaşkanı yurda dönüşünde Ercan Havalimanı’nda basına açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan temaslarını tamamlayarak KKTC’ye döndü:  “Azerbaycan ile ilişkilerimiz yeni bir döneme girmiştir”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki temaslarını tamamlayarak yurda döndü.

Cumhurbaşkanı yurda dönüşünde Ercan Havalimanı’nda basına açıklamalarda bulundu.

Güçlü bir heyetle Azerbaycan’a başarılı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, olağanüstü bir ilgiyle karşılandıklarını söyledi.

Tatar, “Azerbaycan’a güçlü bir heyetle gittik. Turizm, eğitimci, iş insanı ve sanatçılarımız da eşlik etti. Azerbaycan’da kültürel etkinliklerin yanı sıra çok sayıda temaslarla, KKTC’nin turizmi eğitimi ve çeşitli kültürel işleri nasıl geliştirebiliriz diye ekibimiz oradaki muhatapları ile çeşitli topalantılarla arayış içine girdi. En önemli aşama ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilmemdi.” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar açıklamasında, iki ülke arasındaki işbirliğinin nasıl geliştirilebileceği yönünde çeşitli toplantılar yaptıklarını da dile getirdi.

Tatar, Aliyev’in Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında olmaya devam edeceğini, Kıbrıs Türk halkının izolasyonlar ve ambargolardan dolayı büyük haksızlıklarla karşı karşıya olduğunu ve zaman içinde birlik ve beraberlikle bunların aşılabileceğini söylediğini belirtti.

Tatar, “Aliyev Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci üye olarak yerimizi almamızın çok önemli olduğunu ve bize olan desteğinin artarak devam edeceğini söyledi” dedi.

Tatar, “Azerbaycan ile ilişkilerimiz yeni bir döneme girmiştir. Daha önce çok temaslarımız oldu ama bu ziyaretten sonra verilen mesajlarla ve en üst düzeyde talimatların verilmesiyle, artık farklı boyutlarda önümüzdeki süreçte gerek turizmde, gerek eğitim, gerek kültür ve sanatta her türlü ilişkilerin geliştirilmesi ile ciddi anlamdea ilişkilerimiz gelişecek” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı konuşmasında Azerbaycan basınının büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Sesimizi duyurabildiler.. Kadim bağlar bu ziyaretten dolayı daha da güçlendi” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.