• BIST 13251.85
  • Altın 6726.12
  • Dolar 48.8283
  • Euro 55.6264
  • Lefkoşa 24 °C
  • Girne 25 °C
  • Mağusa 25 °C
  • İskele 25 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • Lefke 24 °C

Cumhurbaşkanı Tatar, Ankara temaslarını tamamlayarak, ülkeye döndü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara temaslarını tamamlayarak, ülkeye döndü. Ankara’da ekonomik örgütlerle görüşmeler gerçekleştiren ve KKTC’nin yeni dönemdeki potansiyelini, gelişme imkanlarını anlatan Tatar, özellikle turizm ve eğitimden sonra tarım sektör
Cumhurbaşkanı Tatar, Ankara temaslarını tamamlayarak, ülkeye döndü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara temaslarını tamamlayarak, ülkeye döndü.

Ankara’da ekonomik örgütlerle görüşmeler gerçekleştiren ve KKTC’nin yeni dönemdeki potansiyelini, gelişme imkanlarını anlatan Tatar, özellikle turizm ve eğitimden sonra tarım sektöründeki imkanlara dikkat çekti. 

Ankara temaslarını Türk Ajansı Kıbrıs’a
değerlendiren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, temaslarının, çok verimli geçtiğini ifade etti. 

KKTC’nin her zaman, her alanda gelişeceğine inandığını ve bugün de inandığını ifade eden Tatar, Türkiye’nin her zaman yanlarında olduğunu ve bu önemli destek ve potansiyelin doğru kullanılmasının önemine işaret etti. 

Pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı ile tarım sektörünün büyük önem kazandığını belirten Tatar, KKTC’nin bu alanda gerçekten büyük bir potansiyeli olduğunu, bu çerçevede tarım ve tarıma endeksli sektörleri geliştirmeleri gerektiğini söyledi. 

Türkiye ile mevcut ilişkilerin geliştirilmesi yanında Türk dünyası ile de ticaretin gelişeceğine inandığını söyleyen Tatar, Ankara ziyaretine bu yüzden büyük önem verdiğini vurguladı ve kendisine eşlik eden Kıbrıs Türk Ticaret Odasına teşekkür etti. 

KKTC’de otellerin pandemi sonrası eski potansiyeli yakalayıp sezon normali üzerinde misafir ağırladığını, ülkenin değerinin arttığını, güzel Kıbrıs adasının potansiyelinin daha da artacağını ifade eden Tatar, Üretimin ilk önce ülke için önemli olduğuna dikkat çekti. 

Yeni havalimanının da tamamlanmak üzere olduğunu, turist sayısının da buna paralel artacağına işaret eden Tatar, güzel ve verimli  geçen temaslarında kendisine eşlik eden ve ağırlayan herkese teşekkür etti. 

Cumhurbaşkanı Tatar’a Ankara temaslarında KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, Cumhurbaşkanı Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Özel Danışmanı Hüseyin Işıksal ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz ile heyeti eşlik etti. 

Ankara’da esnaf, sanayi ve ticaret odalarını ziyaret eden ve çok yararlı temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Tatar’ı, Ercan Havalimanı’nda Cumhurbaşkanlığı yetkilileri karşıladı. 

Cumhurbaşkanı Tatar, Ankara’da, ekonomik örgütler Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ankara Sanayi Odası, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği ile Ankara Ticaret Odası’nı ziyaret etti. 

Tatar, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ile Başkent Üniversitesi’ni de ziyaret ederek, konferanslar verdi, Kıbrıs Türk Halkının Kıbrıs konusundaki yeni siyasetini ve yıllardır verdiği mücadeleleri anlattı. 

Cumhurbaşkanı Tatar, EkoAvrasya Vakfı tarafından düzenlenen toplantıya da katıldı. 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.