• BIST 13198.84
  • Altın 6840.42
  • Dolar 48.7785
  • Euro 55.8937
  • Lefkoşa 23 °C
  • Girne 25 °C
  • Mağusa 24 °C
  • İskele 24 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • Lefke 23 °C

Cumhurbaşkanı Tatar: “Af istediğime dair iddialar doğru değil”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sahte diploma soruşturmalarıyla ilgili olarak bazı çevreler tarafından ileri sürülen “af istediğine dair” iddiaları yanıtlayarak, “Af istediğime dair iddialar doğru değil” dedi.
Cumhurbaşkanı Tatar: “Af istediğime dair iddialar doğru değil”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sahte diploma soruşturmalarıyla ilgili olarak bazı çevreler tarafından ileri sürülen “af istediğine dair” iddiaları yanıtlayarak, “Af istediğime dair iddialar doğru değil” dedi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “sahte diploma” iddialarıyla ilgili yürütülen polis soruşturmasında sonuna kadar Polis Genel Müdürlüğüne destek verdiklerini söyledi.

Polis ekiplerinin soruşturmasının hassasiyetle devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Maalesef benim af istediğime yönelik bir algı yaratılmak isteniyor, buna sonuna kadar karşıyım” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, üniversitelerin önemli bir sektör olduğunu belirterek, “Birileri ısrarla tamamı kötü gibi bir algıya yardımcı oluyor. Tedavüle süren, menfaat elde eden kim varsa, makamı, mevkisi ne olursa olsun, gerekli cezayı adalet karşısında alacak. Bilakis, buna desteğim tamdır” ifadesini kullandı.

Diploma alan, tedavüle sürmeyen varsa, polisi ve yargıyı yormadan bir formül bulmaktan bahsettiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Buna da yine yargı, savcılık, polis ve elbette üniversitelerimizin karar verebileceğini anlatmaya çalıştım” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Tatar açıklamasına şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanı olarak benim yargı sürecine etki etmem mümkün değil. Ama sorumluluklarımız var. 100 bin öğrenci hedefine kolay ulaşılmadı. Üniversiteler, yurtlar, ulaşım sektörü, gıda sektörü büyük bir mücadele ile ortaya çıktı.

Israrla, tamamı kötü gibi bir algıya oynayanlar var. Bu ülkeye zarar verecek bir tutum. Bizim halkımıza karşı da sorumluluklarımız var. Bir taraftan adaletin sağlanması için uğraşacağız, bir yandan da bu süreçten güçlenerek çıkacağız. Sorumluluk taşımayanların popülist açıklamalarını günlük dar siyasi çıkar çabası olarak görmekteyim.

Tekrar etmemde fayda var, af istemiyorum. Diplomasını tedavüle sürenle, sürmeyen arasındaki ayrımı zaten yargı yapacaktır. Ben buna yönelik bir çalışmadan bahsediyorum, ki bu süreci hızlandıracaktır.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.