• BIST 12888.33
  • Altın 6685.02
  • Dolar 48.8533
  • Euro 55.6719
  • Lefkoşa 24 °C
  • Girne 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • İskele 26 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • Lefke 24 °C

Cumhurbaşkanı Tatar, 3 Aralık Dünya Engelliler ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nu kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 3 Aralık Dünya Engelliler ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’na bağlı dernek başkan ve üyelerini kabul etti. Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, 3 Aralık Dünya Engelliler ve Dayanışma Günü do
Cumhurbaşkanı Tatar, 3 Aralık Dünya Engelliler ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nu kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 3 Aralık Dünya Engelliler ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’na bağlı dernek başkan ve üyelerini kabul etti.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, 3 Aralık Dünya Engelliler ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Başkanı Derviş Yücetürk, Kıbrıs Türk Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Melek Çaluda, Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Refia Arı ve Umut Otizm Derneği Başkanı Mustafa Özerdem ve dernek üyeleri Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a nezaket ziyaretinde bulundu ve yaşanan sorunları aktardı.

Özel Eğitim Yasası’nın Cumhurbaşkanı’nın desteğiyle Meclis’ten geçtiğini belirten dernek üyeleri Cumhurbaşkanı Tatar’a teşekkür etti. İstihdam sorununun bir an önce giderilmesinin, Engelliler Dairesi’nin kurulması ve Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılmasının önemine işaret edildi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabuldeki konuşmasında, yıllardır engelli bireylerin sorunlarının giderilmesi için gayretlerini sürdürdüğünü ve sürdürmeye devam edeceğini belirterek, Cumhurbaşkanlığı makamında da bu konuların takipçisi olarak gündeme gelen sıkıntıların aşılması için ilgili makamlarla görüşmeler yaptığını söyledi.

KKTC’de, sosyal devlet anlayışıyla imkanlar ölçüsünde sıkıntıların aşılması için özellikle engelliler konusunda büyük bir duyarlılık olduğunu ifade eden Tatar, gerekli yasal düzenlemelerin de yapılmaya çalışıldığını kaydetti ve Özel Eğitim Yasası’nın Meclis’ten geçtiğini şimdi ise gerekli tüzüklerin yapılarak gerekli adımların atılması konusunda yürütülecek çalışmaların takipçisi olacağını belirtti.

Ahmet Akdeniz başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komitesi’nin yürüttüğü çalışmalara da değinen Cumhurbaşkanı Tatar, her türlü engelin aşılması için elden gelenin yapılmasının öneminin altını çizdi.

Yasaların öngördüğü şekilde imkanlar ölçüsünde istihdam konusunun görüşüleceğine de değinen Cumhurbaşkanı Tatar, “Engelli bireylerin meseleleri bizim de meselemizdir. Tüm engellerin ortadan kalkması için gayretlerimizi bu anlayışla sürdürüyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Tatar, federasyonun ve Kıbrıs Türk halkının bu önemli konuda büyük hassasiyet gösterdiğini de sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.