• BIST 12888.33
  • Altın 6749.22
  • Dolar 48.9518
  • Euro 55.709
  • Lefkoşa 17 °C
  • Girne 19 °C
  • Mağusa 19 °C
  • İskele 19 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • Lefke 17 °C

Cumhurbaşkanı Tatar, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak sağlıklı yaşamın, vazgeçilmez bir insan hakkı olduğunu belirtti. Toplum sağlığını koruma ve geliştirme yaklaşımını temel ilke olarak kabul eden, insanların niteli
Cumhurbaşkanı Tatar, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı


Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak sağlıklı yaşamın, vazgeçilmez bir insan hakkı olduğunu belirtti.


Toplum sağlığını koruma ve geliştirme yaklaşımını temel ilke olarak kabul eden, insanların nitelikli bir hayat sürmesini hedeflemekte olan halk sağlığının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar’ın mesajı şöyle;
“Bir ülkede toplumun ayakta kalabilmesi için sağlık düzeyini, gereksinimlerini, var olan ve gelişebilecek sağlık sorunları ile nedenlerini saptamak, çözümler üretmek ve sağlık programlarının oluşturulması önem arz etmektedir.
İçinde yaşadığımız pandemi döneminde, özellikle son zamanlarda iklim krizi ile daha da belirgin hâle gelen yangın, sel gibi afet ve acil durumlar, toplum ile çevre sağlığı politikalarının geliştirilmesinin önemini daha da artırmaktadır. Tüm bu durumlarda toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, süreçlerin doğru yönetilmesi, ancak halk sağlığı bilinci ve ilkelerinin gözetilmesiyle mümkün olacaktır.
Bunun en güzel örneğini, 2019 Aralık ayından bu yana yaşanan Covid-19 salgını ile gördük. Bu nedenle halk sağlığı uzmanları ve sağlık çalışanları, içinde yaşadığı topluma önemli bir hizmet sunmaktadır. Covid-19 salgını ile içinde bulunduğumuz bu zor günlerde, virüsle mücadele edilmesi ve toplumumuzun sağlıklı bir geleceğe sahip olması için başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm sağlık personeli, canını hiçe sayarak çalışmalarını sürdürmüştür.
Bu duygu ve düşüncelerle sağlığımızı, hayatımızı emanet ettiğimiz tüm sağlık çalışanları ile halk ve toplumsal sağlık politikalarının belirlenmesine katkı koyan halk sağlıkçılarımıza, özverili gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunar teşekkür ederim.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.