• BIST 13285.28
  • Altın 6774.1
  • Dolar 48.8316
  • Euro 55.7886
  • Lefkoşa 32 °C
  • Girne 29 °C
  • Mağusa 32 °C
  • İskele 32 °C
  • Güzelyurt 31 °C
  • Lefke 32 °C

Cumhurbaşkanı Tatar, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

  Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.   Cumhurbaşkanı Tatar, mesajında, “1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nü, bu sene yaşadığımız deprem felaketinde yitirdiğimiz Şampiyon Melekler’imizin acısını birlik,
Cumhurbaşkanı Tatar, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Cumhurbaşkanı Tatar, mesajında, “1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nü, bu sene yaşadığımız deprem felaketinde yitirdiğimiz Şampiyon Melekler’imizin acısını birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde aşmaya çalıştığımız bir dönemde idrak ediyoruz” dedi.

 

Devleti, yarınları emanet edecekleri bugünün çocukları, geleceğin yetişkinleri olan evlatlarının, sosyal, psikolojik gelişimiyle ilgili toplumsal bir muhakeme yaparken aynı zamanda açlık, yoksulluk, çocuk işçiliği, eğitim gibi dünya çocuklarının refahını ilgilendiren konularda farkındalık yaratmak adına bir fırsat olan bu özel günü kutlayan Tatar, mesajında şunları kaydetti:

“Bu özel gün bize her bir yavrumuzun vatanını, milletini seven, karakter ve sorumluluk sahibi, çalışkan birer birey olmasına yönelik ortak akıl ekseninde fikirlerimizi paylaşma fırsatı sunmaktadır.

Anne ocağından başlayarak yıllar boyu sürecek eğitim ve öğretim serüveninde etik değerlere bağlı, yurdunu ve milletini seven, erdem ve sorumluluk sahibi bir kuşak yetiştirileceğine yönelik, ebeveynlere ve değerli öğretmenlerimize güvenim tamdır.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen çalıştaylar sonucu, eşim Sibel Tatar’ın öncülüğünde hazırlanan Çocuk Adalet Yasa Tasarısı’nın Yüce Meclis’e sunulduğu, hepimizin malumudur.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi’nin, 12 Mart 1996 tarihli birleşiminde kabul olunan ‘Çocuk Haklarına Dair Sözleşme (Onay) Yasası’  kurallarına uygun davranma bilinci doğrultusunda, suça sürüklenen çocukların topluma kazandırılması, çocuk haklarının ve çocukların, insan haklarının en üst düzeyde tutulmasını hedefleyerek uzman hukukçuların katkısıyla hazırlanan Çocuk Adalet Yasa Tasarısı’nın bu bağlamda bütün çocuklar adına adil bir düzen yaratılması için oldukça büyük öneme sahip olduğunun altını çizmekte fayda görüyorum.

Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni en erken kabul eden ve bunun gerektirdiği duyarlılığı ortaya koyan ülkeler arasında bulunan KKTC’de çocuk adalet sistemi, yasal düzenlemeler, sağlık, eğitim, ihmal ve istismar, koruyucu/önleyici tedbirler gibi bütün başlıklarda elimden gelen katkıyı koymaya asla imtina etmeyeceğime dikkat çekiyorum.

Her bir yavrumuza refah dolu, huzurlu, güvenlik içerisinde çağdaş bir yaşam sunma hedefiyle çalışmaya devam edeceğimi ifade ederken, ana kucağından başlayarak büyük özveriyle evlatlarımızı yarınlara hazırlayan velilere ve öğretmenlerimize teşekkürlerimi iletir, bütün çocuklarımızın gözlerinden öper, Adıyaman’da bulunan İsias Otel’de hayatını kaybeden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için her türlü hukuki mücadeleyi vermekte kararlı olduğumuzu bu vesileyle bir kere daha hatırlatmakta fayda görüyorum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.