• BIST 12888.33
  • Altın 6721.65
  • Dolar 48.8502
  • Euro 55.6803
  • Lefkoşa 21 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • İskele 23 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • Lefke 21 °C

Çavuşoğlu: Yaz döneminden beri tüm eksikliklerin giderilmesi için elimizden geleni yapıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bakanlık önüne inerek eylem yapan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) yönetimiyle sohbet edip, basına açıklamalarda bulundu.
Çavuşoğlu: Yaz döneminden beri tüm eksikliklerin giderilmesi için elimizden geleni yapıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bakanlık önüne inerek eylem yapan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) yönetimiyle sohbet edip, basına açıklamalarda bulundu.

Eğitim sorunlarının böyle bir yöntemle dile getirilmesinden dolayı kendilerinin de aynı yöntemle cevap vereceğine işaret ederek konuşmasına başlayan Çavuşoğlu, kendisinin bugüne kadar şeffaf bir şekilde bakanlık çalışmalarına devam ettiğini dile getirdi. Öğretmen düşmanı olarak lanse dilmesinin doğru olmadığını ve bu söylemlerle ayrıştırmaya yönelik bir vizyon oluşturulmaya çalışıldığını kaydeden Çavuşoğlu, buna izin verilmeyeceğini belirtti.

Bakanlığın yaz döneminden beri tüm eksikliklerin giderilmesi için elinden gelen katkıyı koyduğunu dile getiren Çavuşoğlu, devlet okullarının her yıl güncellenmesinin gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu, eksikliklerin, yatırımcı ve gönüllülerin desteğiyle, bütçenin çok üstündeki harcamalarla tadilatların yapıldığını kaydetti.

Devletin kendi işleyişinin maalesef yavaş olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, öğretmen atamalarında büyük özveri gösteren Kamu Hizmeti Komisyonu’na da teşekkür etti.

Kol faaliyetleriyle ilgili yapılan değerlendirmede bunun başlamasına gerçekten bir ihtiyaç olduğunun ve okul alanlarının genişletilmesinin de okullar için önemli olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, kol faaliyetlerinde 500 öğrencinin bulunduğu gruplarda farklı, daha fazla öğrencinin bulunduğu durumlarda ise farklı uygulama yapılması için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Pandemi döneminde öğretmenin koyduğu katkının yadsınamaz olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, devletin imkanlarının yasal düzenlemelerle en üst seviyede kullanılması gerektiğini kaydetti.

Öğretmenin ders saatini organize edip, koordinasyonunu sağlamanın bakanlığın birinci görevi olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, sendikaların da bu yönde katkı koyması gerektiğinin unutulmaması gerektiğini belirtti.

Eksik öğretmenlerin tamamlanmasına yönelik yetkilerin imzalandığını ve en yakın zamanda başlanacağını dile getiren Çavuşoğlu, eğitimdeki sorunların çözümü yönünde irade koyduklarını kaydetti.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.