• BIST 13268.64
  • Altın 6778.47
  • Dolar 48.8314
  • Euro 55.7744
  • Lefkoşa 29 °C
  • Girne 28 °C
  • Mağusa 29 °C
  • İskele 29 °C
  • Güzelyurt 28 °C
  • Lefke 29 °C

Çavuşoğlu, Ankara’da TC Milli Eğitim Bakanı Tekin ile görüştü

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ankara’daki resmi temasları kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile bir araya geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, heyetler arası gerçekleştirilen
Çavuşoğlu, Ankara’da TC Milli Eğitim Bakanı Tekin ile görüştü

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ankara’daki resmi temasları kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, heyetler arası gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, yeni görevinden dolayı Bakan Tekin’e hayırlı olsun dileklerini ilettikten sonra iki ülke arasında yıllardır süren güzel ve verimli bir iş birliğinin devam ettiğini hatırlattı.

Çavuşoğlu, “Ana vatanımızın fedakarlığını ve buradaki kadroların özveriyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve bilgilerin güncellenerek geleceğe doğru yürütülmesi anlamında her zaman birlikteliğimiz çok güçlü olmuştur. Bu manada da geçmişte olduğu gibi ‘iki devlet tek millet’ anlayışıyla hizmet eden Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve tüm bürokratlarımıza teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.

Türkiye ile KKTC arasında kesintisiz olarak devam eden birçok proje olduğunu belirten Çavuşoğlu, iki ülke arasında eğitim iş birliği konularının daha da güçlendirilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise Milli Eğitim Bakanı olarak göreve geldikten sonra ilk ağırladıkları heyetin KKTC heyeti olduğunu belirterek bundan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak KKTC ile “iki devlet tek millet” anlayışını sözde değil, özde hayata geçirmek istediklerini ve hükümetler arası ilişkilerin yanı sıra toplumlar arası ilişkilere de büyük önem verdiklerini ifade ederek şunları söyledi: Bir millet olma vasfının devam ettirmenin önemine çok inanıyorum. Bunu yapmamız gerekiyor. Bizim görevimiz aslında bir millet vasfının devam etmesini sağlamak. Bu konuda da bizim üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız.”

İki ülke arasında daha önce başlayan ve devam eden çalışmalar olduğuna işaret eden Bakan Tekin, KKTC ile her konuda iş birliği yapmaya açık olduklarını kaydetti.

Daha sonra heyetler arası gerçekleşen görüşmede Türkiye ile KKTC arasında devam eden eğitim iş birliğinin güçlendirilmesi ile yeni iş birliği konuları ele alındı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.