• BIST 12989.79
  • Altın 6699.23
  • Dolar 48.85
  • Euro 55.7024
  • Lefkoşa 28 °C
  • Girne 27 °C
  • Mağusa 28 °C
  • İskele 28 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • Lefke 28 °C

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, toplumsal sorunların incelenmesi için araştırma programı başlatıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, KKTC’de yaşanan toplumsal sorunların ele alınıp incelenmesi için araştırma programı başlatıyor. Bakanlıktan verilen bilgiye göre, TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Dairesi tarafından yürü
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, toplumsal sorunların incelenmesi için araştırma programı başlatıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, KKTC’de yaşanan toplumsal sorunların ele alınıp incelenmesi için araştırma programı başlatıyor.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Dairesi tarafından yürütülen Türkiye Aile Araştırması bünyesinde hayata geçirilen Türkiye Aile Araştırması’nın (TAYA) anket soruları örnek alınarak yapılacak araştırmalar neticesinde çıkan başlıklar, KKTC’de zaman içinde yaşanan toplumsal dönüşümlerin analiz edilmesinde kullanılacak.

Son yıllarda yaşanan hızlı toplumsal değişimle birlikte ortaya çıkan sosyal risklerin analiz edilmesini amaçlayan araştırma programı ile bu analizlerden çıkacak sonuç ve öneriler doğrultusunda, Sosyal Hizmetler Dairesi koordinatörlüğünde politika ve eylem planı üretilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müşteşarı Ecevit Alper başkanlığında bir çalışma toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi temsilcileri ile Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ecevit Alper, üniversitelerin ve paydaş örgütlerin katkısı ile, ülkenin değişen koşullarını göz önünde tutarak; evlilik, boşanma, kadının toplumdaki yeri, hukuksal tanımlama, yaşlılık, özel gereksinimli bireyler, çocuk ve destek mekanizmaları (ebeveynlik eğitimi), vb., başta olmak üzere toplumu zaman içinde etkileyen dönüşümleri tespit etmek için geniş çapta bir araştırma yapmak istediklerini kaydetti.

Üniversitelerin bu konuda vereceği destek ve katkıyla, Bakanlık olarak toplum huzuruna ve gelişimine engel teşkil eden noktalara dokunmayı amaçladıklarını kaydeden Alper, oluşturulacak araştırma soruları ile Kıbrıs Türk toplumunun psikososyal ihtiyaçlarının analiz edileceğini söyledi. Alper, Bakanlığın üniversitelerle iş birliği içinde yol haritası belirlemek için bu çalışmanın başlatıldığını ifade etti.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.