• BIST 13284.42
  • Altın 6865.09
  • Dolar 48.7547
  • Euro 55.9994
  • Lefkoşa 27 °C
  • Girne 27 °C
  • Mağusa 27 °C
  • İskele 27 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • Lefke 27 °C

Başbakan Üstel ülkeye döndü: “Kıbrıs Türk halkının tarihini bilmeyen bu memur arkadaşın bize özür borcu var”

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki temaslarını tamamlayarak, ülkeye döndü.  İstanbul’dan yurda dönen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Üstel’i, Ercan VIP Salonunda Ulusal Birlik Partililer davul zurnayla karşıladı.
Başbakan Üstel ülkeye döndü: “Kıbrıs Türk halkının tarihini bilmeyen bu memur arkadaşın bize özür borcu var”

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki temaslarını tamamlayarak, ülkeye döndü. 

İstanbul’dan yurda dönen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Üstel’i, Ercan VIP Salonunda Ulusal Birlik Partililer davul zurnayla karşıladı. 

Ellerinde KKTC, TC ve UBP bayrakları taşıyan partililere, UBP milletvekilleri, bakanlar, belediye başkanları, bürokratlar ve parti yetkilileri eşlik etti.

Partililer, VIP çıkışında çiçeklerle karşıladığı Başbakan Ünal Üstel’e destek belirtti ve Üstel’e yönelik hakaret içeren açıklamaları kınadı. 

Başbakan Üstel, partililer ve vatandaşlara karşılamadan ötürü teşekkür ederek, “Son günlerde KKTC’nin Başbakanlığına, Kıbrıs Türk halkına ve şahsıma yönelik yapılan açıklamaları, o memur arkadaşa aynen iade ediyorum” dedi. 

-“TC ile el ele, KKTC’yi daha ileriye götürmek için yolumuza devam edeceğiz”

Başbakan Üstel, bu yakıştırmaları “Hadsiz, insafsız, kabul edilemez” olarak niteleyerek,  şöyle devam etti: 

“Bu memur zihniyetli arkadaş bilecek ki, Kıbrıs Türk halkı Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte burada Rum’a karşı bir varoluş mücadelesi verdi. Bu mücadeleyi, her türlü baskıya rağmen verdi. Şehitler verdi, kayıplar verdi ama hiç bir zaman dinimizden, dilimizden Türklüğümüzden taviz vermedik, vermeyeceğiz. 

Milli mücadele döneminde Türkiye Cumhuriyeti ile omuz omuza mücadele verdik, şehitler verdik. Bilmelidir ki bu memur arkadaş o zamanlar dünyada yoktu. Rum’a karşı göğsümüzü siper ederken yoktu ama şimdi hadsizce konuşuyor.

Kıbrıs Türk tarihini bilmiyorsa, ben abisi olarak abilik yapayım kendisine ve Kıbrıs Türk halkının tarihini anlatayım öğreteyim. 

KKTC Başbakanı olarak şahsıma yapılan bu yakıştırmalara karşı mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. Bize özür borcu var.  Bilsinler ki, Türkiye Cumhuriyeti ile el ele, KKTC’yi daha ileriye götürmek için yolumuza devam edeceğiz. 

KKTC’yi daha ileriye götürmek adına tek yürek olduğumuzu dünyaya göstereceğiz.”

Başbakan Üstel, kendisini karşılayan herkese teşekkür ederek, alandan ayrıldı. 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
TC MSB Sözcüsü Aktürk BM Kıbrıs Planı iddialarına dair açıklama yaptıTC MSB Sözcüsü Aktürk BM Kıbrıs Planı iddialarına dair açıklama yaptıTürkiye Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Kara Kuvvetlerinin 2235’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığında düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantıs
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.