• BIST 13198.84
  • Altın 6791.01
  • Dolar 48.8109
  • Euro 55.8497
  • Lefkoşa 27 °C
  • Girne 26 °C
  • Mağusa 28 °C
  • İskele 28 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • Lefke 26 °C

Başbakan Ünal Üstel Bakü’de: “Azerbaycan KKTC ilişkileri tarihin en üst düzeyindedir”

Başbakan Ünal Üstel Azerbaycan’da düzenlenecek “Türk Devletleri: Jeostratejik Gerçeklikler ve Küresel Felaketler Bağlamında Yeni Stratejik Hedeflere Doğru” isimli uluslararası konferansın resmi açılış törenine katılmak üzere Bakü’ye gitti… Konferans
Başbakan Ünal Üstel Bakü’de:  “Azerbaycan KKTC ilişkileri tarihin en üst düzeyindedir”

Başbakan Ünal Üstel Azerbaycan’da düzenlenecek “Türk Devletleri: Jeostratejik Gerçeklikler ve Küresel Felaketler Bağlamında Yeni Stratejik Hedeflere Doğru” isimli uluslararası konferansın resmi açılış törenine katılmak üzere Bakü’ye gitti…

Konferansta bir de konuşma yapacak olan Üstel aynı zamanda konferansa katılacak diğer Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerin siyasi parti lider ve temsilcileri ile de görüşmeler gerçekleştirecek.

Bugün Azerbaycan’da ikili temaslarda bulunacak olan Üstel, Azerbaycan’ın ulu Lideri Haydar Aliyev’in anıt mezarı ve Türk şehitliklerine ziyaretler de gerçekleştirecek. Bakü’de basın mensupları ile de bir araya gelecek olan Ünal Üstel, yarın konferansa katılmak üzere Şuşa’ya geçecek.

Yarın Azerbaycan’ın Şuşa kentinde başlayacak olan konferansta “Türk Devletleri Teşkilatı: Küresel Güvenliğe Bölgesel Katkı ve “Modernitenin Ortak Değerlerle Birliği Bağlamında Yeni Bir Diyalog Platformu Olarak Parti Diplomasisi” konu başlıklarında iki oturum gerçekleştirilecek.

Azerbaycan’a hareketinden önce basına açıklamalarda bulunan Ünal Üstel,”
Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olduğumuz günden itibaren Türk devletleri ile ilişkilerimiz noktasında son derece önemli mesafeler kat ettik.

Azerbaycan KKTC ilişkileri tarihinin en üst seviyesindedir.
Özellikle Azerbaycan’la olan İlişkilerimiz, yıllardır hiç görülmemiş bir seviyeye çıktı. Azerbaycan’ın Kıbrıs Türklerinin hem Kıbrıs Türk Devletleri hem de dünya ile kucaklaşması bağlamında ortaya koyduğu samimiyet bizi son derece mutlu etmektedir.

Devletler ve hükümetler arası ilişkilerin yanında, Ulusal Birlik Partisi ile Yeni Azerbaycan Partisi arasında imzaladığımız iş birliği protokolü, tam da bu konferansa örnek teşkil edecek bir adımdır.

Partiler arası kurduğumuz işbirliği, devletlerarası ilişkilerimizin gelişmesine de katkı sağlamıştır.

Partilerarası güçlü işbirliklerinin ve geliştirilen diplomasinin, ülkeler arası, devletler arası ve hükümetler arası ilişkilere son derece olumlu katkılar sağladığını yaşayarak gördük.

Dolayısı ile Azerbaycan’la ve tüm Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerle, hem devletsel nitelikte hem partisel hem de sivil topluma örgütleri bağlamında ilişkilerimizi geliştirmeyi sürdüreceğiz.

Özgürlüğüne kavuşan Şuşa’da bulunmaktan büyük mutluluk duyacağım.
Ayrıca, Azerbaycan’ın öz toprağı olan Şuşa’nın azad edilmesinden sonra, bu toplantının Şuşa’da düzenlenmesi ve bizim de o kadim topraklara ayak basacak olmamız son derece önemlidir.

Hedefimiz TDT üyesi tüm ülkelerle Meclisler arası Dostluk Grupları kurmaktır.

Azerbaycan, gelişen ilişkilerimizin bir sonucu olarak, Meclisinden geçirdiği bir kararla KKTC ile Azerbaycan Dostluk Grubu’nu kurdu. Hedefimiz, bu grupların diğer üye ülkeler tarafından da kurulmasıdır.

TDT’ye tam üyelik çok uzakta değil…

Sayın Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir konuşmada KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na tam üyeliğine açık destek vermiştir. Kendisini selamlıyoruz. İnanıyorum ki çok uzak olmayan bir gelecekte, Türk Devletlerine tam üye olacağız” ifadelerini kullandı.

Konferansın konu başlığıyla ilgili bir soruya da cevap veren Üstel, ” Türk coğrafyasında yaşanması muhtemel afetlere karşı koordineli ve etkin iş birliği sağlanması ve mevcut gönül bağımızın yanında küresel afetlere karşı somut mekanizmaları kurulması yoluyla zor zamanlarda da birbirimizin yanında durmayı başarabilmeliyiz.

Bu bağlamda “Türk Devletleri Teşkilatı Sivil Koruma Mekanizması”nın oluşturulmasına yönelik olarak varılan mutabakat son derece önemlidir. Yapılacak çalışmalara imkan, tecrübe ve kabiliyetlerimizle katkı koymaya hazırız” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.