• BIST 10918.51
  • Altın 5776.498
  • Dolar 42.5205
  • Euro 49.6147
  • Lefkoşa 12 °C
  • Girne 15 °C
  • Mağusa 12 °C
  • İskele 12 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • Lefke 12 °C

Bakanlık koltukları çocuklara devredildi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Bakanlar Kurulu toplantısında bakanlık koltukları çocuklara devredildi. 9 Eylül İlkokulu Müdürü Elçin Altan kontrolünde; Lefkoşa’dan 5, Gazimağusa’dan 3, Girne’den 3, Güzelyurt’tan 1, Lef
Bakanlık koltukları çocuklara devredildi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Bakanlar Kurulu toplantısında bakanlık koltukları çocuklara devredildi.

9 Eylül İlkokulu Müdürü Elçin Altan kontrolünde; Lefkoşa’dan 5, Gazimağusa’dan 3, Girne’den 3, Güzelyurt’tan 1, Lefke’den 2 ve İskele’den 3 okulu temsilen toplam 17 öğrenci Kabine’yi oluşturdu.

Tüm Bakanlar, çocuklara koltuklarını teslim etmek üzere Bakanlar Kurulu Toplantı Salonu’nda hazır bulundu.

Çocuklar, Başbakan Üstel’e çiçek verirken, Üstel çocuklara günün anısına hediye takdim etti.

Başbakan Ünal Üstel konuşmasında, bu özel günde geleceğin başbakan ve bakanlarına Bakanlar Kurulu’nu emanet ettiklerini söyledi.

Üstel çocuklara, “Yarınlarımızı size emanet edeceğiz, bayramınız kutlu olsun.” dedi.

Başbakanlık koltuğuna oturup, çocukların Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık eden Karakol İlkokulu öğrencisi Çınar Ege Özzaim ise Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105’inci yıldönümü olduğunu kaydetti.

“Devlet olarak en büyük önceliğimiz çocuklarımızın sağlıklı, mutlu, eğitimli ve özgüvenli bireyler olarak yetişmesidir. Hayallerinize kavuşmanız için tüm imkanlarımızla yanınızda olmayı sürdüreceğiz. Bizlere düşen Atatürk’ün gösterdiği yoldan ilerlemektir.” diyen Özzaim, tüm çocukların bayramını kutladı.

Ardından bakanlık koltuklarına oturan çocuklar, ekonomi, sağlık, turizm, tarım, çalışma hayatı ve eğitim gibi konularda fikirlerini ortaya koydu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.