• BIST 13198.84
  • Altın 6821.5
  • Dolar 48.8341
  • Euro 55.844
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 22 °C
  • Mağusa 18 °C
  • İskele 18 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • Lefke 20 °C

Ataoğlu:Azerbaycan ile olan kardeşlik ilişkilerimizi TÜRKSOY’a üye diğer ülkelerle de geliştireceğiz

TÜRKSOY Kültür Bakanları Daimi Konseyi’nin 40’ıncı dönem toplantısı 13-14 Ekim tarihlerinde Azerbaycan’ın Şuşa kentinde gerçekleştirildi. Toplantı Azerbaycan Kültür Bakanlığı ve TÜRKSOY tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıya, Başbakan Yard
Ataoğlu:Azerbaycan ile olan kardeşlik ilişkilerimizi  TÜRKSOY’a üye diğer ülkelerle de geliştireceğiz

TÜRKSOY Kültür Bakanları Daimi Konseyi’nin 40’ıncı dönem toplantısı 13-14 Ekim tarihlerinde Azerbaycan’ın Şuşa kentinde gerçekleştirildi.

Toplantı Azerbaycan Kültür Bakanlığı ve TÜRKSOY tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıya, Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katıldı. Toplantıda Ataoğlu’na Kültür Dairesi personeli Pervin Aremek Aşıkoğlu ile Rukiye Kaymak eşlik etti.

Üst düzey katılımla gerçekleşen toplantıya Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı özel temsilcisi Aydın Kerimov, Azerbaycan Kültür Bakanı Adil Kerimli, Türkmenistan Kültür Bakanı Atageldi ŞAMURADOV, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubaniçbek Ömüraliyev, Kazakistan Cumhuriyeti Kültür ve Enformasyon Bakanlığı Kültür Komitesi Başkanı Kumis SEİTOVA, Kırgız Cumhuriyeti Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Birinci Bakan Yardımcısı Kayrat İmanaliyev, Özbekistan Kültür Bakan Birinci Yardımcısı Bahodir Akhmedov, Türkiye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TURKPA) Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er, Uluslararası Türkçe Akademisi Başkanı Shahin Mustafayev katıldı.

Toplantıda konuşan Azerbaycan Kültür Bakanı Adil Kerimli, toplantının Türk dünyasının birlikteliği açısından önemine değinerek, toplantıya katkı koyan ülkelere teşekkür etti.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, bu yılki toplantının önemli bir yıla denk geldiğini söyledi. Bu yılın Ulu Önder Haydar Aliyev’in doğumunun 100’üncü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü ve TÜRKSOY’un 30’uncu kuruluş yıl dönümü olduğunu söyledi.

Toplantıda alınacak kararlar arasında 2025 yılında Gazimağusa şehrinin Kültür Başkenti olma yönündeki talebimizin 2025 yılından sonraki yıllarda olması yönünde ülkelerin fikir birliğine varması ile olumlu sonuçlanmış oldu.

Ataoğlu: “Türk dünyasının bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada TÜRKSOY’un Türk dünyasının kültür birliği misyonunu takdir ederek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk dünyasının bir parçası olmasından dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Ataoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türk Dünyası 2040 Vizyonu ile üye ülkeler olarak, TÜRKSOY’u daha farkında, daha sorumlu, daha verimli ve daha güçlü bir teşkilata dönüştürmeyi hedefleyerek teşkilat üyelerinin de birbiri ile olan kurumsal iş birliğini derinleştirmeyi amaçlıyoruz.TÜRKSOY 2040 Vizyonu çalışmasını incelediğimde. TÜRKSOY’un bu çalışmayı Türk Devletleri Liderleri tarafından kabul edilen “Türk Dünyası 2040” vizyonunu destekler nitelikte hazırladığını görüyorum. Yapılan bu çalışmaların TÜRKSOY’un kurumsal olarak da gelişimine ve hitap ettiği kitlenin de genişlemesine imkan sağlayacak olumlu gelişmelere fırsat yaratacağını gözlemledim. Bu durum da bizleri memnun etmiştir.

Ambargolar altında yaşamaya çalışan Kıbrıs Türk halkının Türk dünyası ile çok daha sık ve çok daha geniş platformlarda buluşmasına imkan sağlayacak projelerin olması bizler için oldukça önem arz etmektedir.

Bu yıl düzenlenen organizasyonlarda Kardeş Azerbaycan’ın bizleri çok güzel karşıladığını ifade etmek isterim. Azerbaycan ile ülke olarak ilişkilerimiz her geçen gün güçleniyor. Bu kardeşlik bağlarını diğer Türki Cumhuriyetler ile de geliştirmeyi arzuluyoruz.

TÜRKSOY 2040 Vizyonu ile TÜRKSOY’un daha güçlü bir teşkilata dönüştürülmesiyle, Türk kültürü etrafında birleşen Türk dünyasının, kültürü ve sanatıyla uluslararası arenadaki varlığının da güçleneceğine ve sesimizin daha güçlü duyulacağına inancım tamdır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bizler de Türk dünyasının Akdeniz’deki bir uzantısıyız. Bu bağlamda Türk dünyasının bir parçası olmaktan gurur duyduğumuzu belirtir, önümüzdeki yılllarda Gazimağusa şehrimizin Türk Dünyası kültür başkenti ilan edilmesi yönünde teşkilat üyelerinin olumlu yaklaşımlarını almış olmaktan da memnuniyet duymaktayız.

KKTC devleti olarak TÜRKSOY’un etkinliklerine ev sahipliği yapmak, Türk Dünyasını evimizde ağırlamak en büyük arzumuzdur.
Bizler bu çatı altında en değerli hazinemiz olan kültürel zenginliklerimizi, paylaşmak suretiyle çoğaltıyoruz, zenginleştiriyoruz ve hep beraber halklarımız için çalışıyoruz.

Kültürümüzü koruyarak, gelecek nesillere aktarabilmek için her zaman elimizi taşın altına koymaya hazırız.

Bu düşünceler ışığında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne her zaman desteklerini esirgemeyen, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sayın Sultan Raev’e ve bizleri burada çok güzel ağırlayan Azerbaycan Kültür Bakanı Adil Kerimli’ye ayrıca teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım” diye konuştu.

Ardından Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TURKPA) Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er, Uluslararası Türkçe Akademisi Başkanı Shahin Mustafayev ve diğerlerinin konuşmaları dinlendi.

Ataoğlu:Azerbaycan ile olan kardeşlik ilişkilerimizi TÜRKSOY’a üye diğer ülkelerle de geliştireceğiz

Ataoğlu:Azerbaycan ile olan kardeşlik ilişkilerimizi TÜRKSOY’a üye diğer ülkelerle de geliştireceğiz

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.