• BIST 10167.26
  • Altın 4260.229
  • Dolar 40.0475
  • Euro 46.9238
  • Lefkoşa 36 °C
  • Girne 32 °C
  • Mağusa 39 °C
  • İskele 39 °C
  • Güzelyurt 35 °C
  • Lefke 36 °C

Ataoğlu, 70 otele 38 milyon TL’lik hibe desteği verileceğini açıkladı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Bir Can Suyu, Bir Nefes” hibe programı kapsamında 70 otele 38 milyon TL’lik destek verileceğini açıkladı.
Ataoğlu, 70 otele 38 milyon TL’lik hibe desteği verileceğini açıkladı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Bir Can Suyu, Bir Nefes” hibe programı kapsamında 70 otele 38 milyon TL’lik destek verileceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ataoğlu, turizm sektörünü ayağa kaldırmak amacıyla otellere yönelik hazırlanan “Bir Can Suyu, Bir Nefes” hibe programı tanıtım toplantısında atılacak adımları duyurdu.

Ataoğlu, 5 yıldızlı olmayan ve kumarhanesi bulunmayan 70 Kıbrıs Türk Otelciler Birliği üyesi otele 400 bin TL, otellerdeki yatak başına ise bin TL ekstra hibe sağlanacağını kaydederek, toplam hibe miktarının 38 milyon TL olduğunu ifade etti.

– “Güneş Enerji Sistemi Projesi ile küçük işletmelere elektrik desteği verilecek.”

Ataoğlu, bunun yanında, elektrik giderlerinin düşürülmesi amacıyla ilgili sivil toplum örgütleriyle yapılan çalışmalarla Güneş Enerji Sistemi (GES) projesinin hayata geçirileceği ve küçük işletmelerin hizmetine sunulacağını kaydetti.

Alım gücünü artırmak için köy ve kadın kooperatifleriyle bir çalışma yürütüldüğünü de belirten Ataoğlu, çalışma tamamlandığında kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi. Ataoğlu, bu proje sayesinde temel tüketim ürünlerine daha uygun fiyatlarla ulaşmasının hedeflendiğini vurguladı.

– “Charter sefer teşviki küçük otelleri destekleyecek”

Ataoğlu, 1 Ocak itibarıyla yeniden başlatılan charter sefer teşvikiyle ilgili de açıklama yaparak, uygulamanın özellikle küçük otellerin ayakta kalmasını sağlamak ve turist gelişini kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirildiğini söyledi.

“Amacımız turizmi sürdürülebilir kılmak, küçük işletmelerin rekabet gücünü artırmak ve ekonomik canlanmaya katkı sağlamaktır.” diyen Ataoğlu, desteklerin sektörün her kesimine ulaşması için çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti.

Özellikle küçük otellerin ayakta kalmasının önemine vurgu yapan Ataoğlu, “Turizmi ayağa kaldırmak için küçük otelleri de ayakta tutabilmek önceliğimizdir. Bu amaçla tüm gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.