• BIST 12888.33
  • Altın 6749.79
  • Dolar 48.95
  • Euro 55.6976
  • Lefkoşa 17 °C
  • Girne 19 °C
  • Mağusa 19 °C
  • İskele 19 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • Lefke 17 °C

Amber İbrahimoğlu’nun İngiliz sömürge döneminde evinde diktiği bayrak Dr. Fazıl Küçük Müzesi’ne hediye edildi

Amber İbrahimoğlu, İngiliz sömürgesi yıllarında, bayrak kullanılmasının yasak olduğu dönemde evinde diktiği Türk bayrağını bugün düzenlenen törenle Dr. Fazıl Küçük Müzesi’ne hediye etti.
Amber İbrahimoğlu’nun İngiliz sömürge döneminde evinde diktiği bayrak Dr. Fazıl Küçük Müzesi’ne hediye edildi

Amber İbrahimoğlu, İngiliz sömürgesi yıllarında, bayrak kullanılmasının yasak olduğu dönemde evinde diktiği Türk bayrağını bugün düzenlenen törenle Dr. Fazıl Küçük Müzesi’ne hediye etti.

Düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı.

–Tatar: “Kıbrıs Türk kadınının örnek çabası…”

Amber İbrahimoğlu, törende bayrağı Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Dr. Fazıl Küçük Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçük’e teslim etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, törende yaptığı konuşmada, İngiliz sömürge döneminde Türk bayrağının asılmasının yasak olduğu günlerde, Amber İbrahimoğlu’nun el emeği göz nuru ile diktiği bayrağı bugün müzeye teslim ettiğini belirterek, “Ne mutlu ki bu bayrak bugün bu müzeye teslim ediliyor” dedi.

Tatar, Türklüğün ve bayrağın o yıllarda da dahil her zaman korunduğunu dile getirerek, “Dr. Fazıl Küçük, ‘Biz Türkiye’siz bu topraklarda varlığımızı sürdüremeyiz’ demişti. Bu bayrağın bugün buraya teslim edilmesi çok büyük anlam taşıyor” şeklinde konuştu.

Kıbrıslı Türklerin İngiliz sömürge döneminde bu topraklarda varolmak için gösterdiği çabalara vurgu yapan Tatar, “Kıbrıs Türk kadınının örnek bir çabasıdır bu bayrak…” dedi.

Tatar, bugün ülkede barış huzur ve güven içinde yaşanıyorsa bunun şehitlerin, gazilerin ve kahramanca mücadeleyi sürdürenlerin sayesinde olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’e de rahmet diledi.

-Küçük: “Sizlerin mücadelesi neticesi bu topraklarda özgürce yaşıyoruz”

Dr. Fazıl Küçük Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük de bayrağı teslim alırken yaptığı konuşmada, İbrahimoğlu’na hitaben “Sizlerin verdiği mücadele neticesinde bu topraklarda özgürce yaşıyoruz” dedi.

Bayrağın satın alınması veya dikilmesinin yasak olduğu günlerde dikilen bu bayrağın önemine vurgu yapan Küçük, “O zor günlerde Türklüğümüzü asla unutmadık. Bu bayrağın yerinin burası olduğunu düşündüğünüz için teşekkür ederiz, sizlere minnettarız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Küçük tarafından İbrahimoğlu’na teşekkür plaketi sunuldu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.