• BIST 13277.59
  • Altın 6725.99
  • Dolar 48.8398
  • Euro 55.6753
  • Lefkoşa 29 °C
  • Girne 28 °C
  • Mağusa 30 °C
  • İskele 30 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • Lefke 29 °C

Altuğra, Çocuk Acil Servisi’ni ziyaret etti…Altuğra: Çocuklara çok daha etkin, hızlı ve konforlu hizmet sunuluyor

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne bağlı Acil Durum Hastanesi ek binasında yer alan Çocuk Acil Servisi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Bakan Altuğra, acil servislerde sağlık hizmetlerinin veri
Altuğra, Çocuk Acil Servisi’ni ziyaret etti…Altuğra: Çocuklara çok daha etkin, hızlı ve konforlu hizmet sunuluyor

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne bağlı Acil Durum Hastanesi ek binasında yer alan Çocuk Acil Servisi’ni ziyaret etti.
Ziyaret sırasında konuşan Bakan Altuğra, acil servislerde sağlık hizmetlerinin verilmesinin sağlık sisteminin vazgeçilmez parçası olduğunu belirtti.

Çocuk Acil Servisi’nin ülkemizde de çağdaş ülkelerde olduğu gibi ayrı bir servis olarak yaklaşık 4 ay önce hizmete sunulduğunu ve bunun gururunun yaşandığını ifade eden Altuğra, donanımlı, deneyimli ve çocuk odaklı tıp eğitimi alan hekimler tarafından tedavi edilmenin çocukların en temel haklarından biri olduğunu söyledi.

Altuğra, “biz de kendi ülkemizdeki çocuk hastalıkları uzmanlarımız ile birlikte kadrolarımızı çok daha fazla güçlendirerek hizmet yelpazemizi de genişleterek hizmet şemamızı hayata geçirmenin devamlılığı içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Ülkedeki çocuk acil servisinde doktorların yan dal uzman hekimler ile hizmetlerinin desteklenmesinin ayrı gurur kaynağı olduğunu kaydeden Altuğra, çocuk psikiyatri uzmanı ile çocuk endokrin uzmanının çok yakın zamanda gelecek olmasının kadroyu daha da güçlendireceğini vurguladı.

“Yan dal uzmanlarımızdan hizmet veren çocuk gastroenteroloji uzmanımızın varlığı, çocuk plastik genel cerrahımızın varlığı bu kadrolara çok daha güç katan bir ekiptir” diyen Altuğra, Çocuk Acil Servisi’nin memnuniyetinin halkın kendilerine ilettiği mesajlar doğrultusunda bilgilerine geldiğini belirtti.

Altuğra, ocuk Acil Servisi’nin hizmete girmesi ile çocuklara çok daha etkin, hızlı ve konforlu sağlık hizmeti sunulduğunu söyledi.

Eksiklik veya mağduriyetlerin olması halinde giderilmesi için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Altuğra, hastaların memnuniyetinin ne ölçüde olduğunu teyt etmek istediklerini de ifade etti.

Altuğra, ziyaretlerinde ağırlıklı olarak memnuniyet gözlemlediklerini söyledi.

Başhekim Erol Uçaner de, bakan ve bakanlık yetkililerinin periotik ziyaretlerde bulunarak, destek verdiklerini kaydererek, sorunlara çözüm ürettikleri ve kaliteli hizmet vermelerini sağladıkları için teşekkür etti.

Başhekim Uçaner, “Acil Durum Hastanesi ek binamız özellikle yüzde 50 kapasite ile çocuk hastalıklarına ayrılmış bir bina haline gelmiştir. Bununla birlikte üroloji, kadın doğum
ve göz hastalıkları da mevcuttur. Çocuk pediatri olayına girdiğimizde şu an mevcut olan çocuk gastroentrolojisi sistemimize dahil olmuştur. Çocuk endokronoloji uzmanımız Nisan ayında gelecektir. Çocuk enfeksiyon uzmanı doktor arkadaşımız sisteme dahil oluyor. Çocuk cerrahisi zaten mevcut durumda yüde yüz randımanla hizmetini vermektedir” dedi.

Başhekim Uçaner, KKTC adına acil durum hastanesinde pediatri olarak bakıldığı zaman eklenecek olan üst yan dallar ile birlikte tamamen çocuk hastalıklarının yüzde yüz hizmetlerini burada almaya devam edeceğini söyledi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.