• BIST 13251.85
  • Altın 6720.72
  • Dolar 48.8347
  • Euro 55.6806
  • Lefkoşa 26 °C
  • Girne 27 °C
  • Mağusa 28 °C
  • İskele 28 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • Lefke 26 °C

AB Koordinasyon Merkezi’nin toplantı salonuna Evren Çavdır’ın adı verildi

6 Şubat’ta Türkiye’de gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde hayatını kaybeden Başbakanlık Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi uzmanı Evren Çavdır’ın adını yaşatmak için Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi’nin toplantı salonuna ismi
AB Koordinasyon Merkezi’nin toplantı salonuna Evren Çavdır’ın adı verildi

6 Şubat’ta Türkiye’de gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde hayatını kaybeden Başbakanlık Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi uzmanı Evren Çavdır’ın adını yaşatmak için Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi’nin toplantı salonuna ismi verildi.

Duygusal anların yaşandığı törene Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre Başbakan Ünal Üstel, çok sayıda Bakan ve milletvekili ile ailesi ve çalışma arkadaşları katıldı.

Törende ilk olarak Başbakanlık Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi adına Betül Atasayan Gülseven konuştu.

Gülseven, “ Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depreminde ne yazık ki çok sevdiğimiz kardeşimiz Evren’i, can dostumuz eşi Havva’yı, dünyalar tatlısı kızı Elvin’i, şampiyon çocuklarımızı, kardeşlerimizi toprağa vermenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu olay ülkemizi derinden sarmış ama Ama Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi olarak bizim içimize ateş düşürmüştür. Bugün 6 Mart, bugün Evren’imizin doğum günü . Çok farklı planlarımız vardı ama sensiz kutlamak zorunda kaldık. Bu özel günde burada Evren’in adını yaşatmak ve her daim yanımızda olduğunu hissetmek amacıyla ismini ofisimizdeki toplantı salonuna vermek için toplanmış bulunmaktayız” dedi.

Gülseven törende, AB Koordinasyon Merkezi’nin Evren için kaleme aldığı mektubu da paylaşarak, Evren’in hatıralarının her zaman yüreklerini ısıtacağını ve geride bıraktığı Kızı Ceylin ve ailesinin kendilerine emanet olduğunu vurguladı .

Gülseven odanın düzenlenmesine katkı koyan herkese de teşekkür etti.

Aile adına konuşan Hasan Uluçay ise Evren’in çalışma arkadaşlarının toplantı salonuna Evren Çavdır ismini vererek isminin yaşatılması kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.
Uluçay, “Evren’in 43’üncü doğum gününü böyle yaşayacağımız hiç aklımıza gelmezdi. 6 Şubat 2023’ün kader olmadığına inanıyoruz. İsias Otel’i yapan vicdansız insanların sebep olduğu cinayet ve katliam olduğuna inanıyor, sorumluların tümünün cezalandırılmalarını bekliyoruz. Beklerken devlet yetkililerimizden de olayın takipçisi olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Evren’in Kuzey Kıbrıs için çalışan, disiplinli, özverili, çok iyi bir insan olduğuna vurgu yapan Hasan Uluçay, “Evren yaşasaydı halkına çok daha iyi hizmetlerde bulunacaktı. Bir kez daha Türkiye’deki depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan Rahmet ve yaralılara acil şifalar dilerim” dedi.

Başbakan Ünal Üstel de Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşanan deprem felaketinde 49 insanımızı, ve Türkiye genelinde 50 bine yakın insanı kaybettiğimize vurgu yaparak, bu acılardan dersler çıkarılması gerektiğine dikkat çekti.

Başbakan Üstel bu acıların bir kez daha yaşanmaması ve vatandaşlarımıza mezar olan İsias Otel’i yapanların cezalarını almaları için sonuna kadar çalışacaklarına vurgu yaptı.

Üstel, “kendilerine mezar olan bu oteli yapanların adalet karşısında hesap vermeleri için hükümet olarak, muhalefet ile işbirliği içerisinde, Meclisimizde kurulan komisyon ile birlikte davayı sonuna kadar savunacağız. Türkiye Cumhuriyeti nezdinde en üst düzeyde bütün girişimleri yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Ta ki suçlular cezalarını görsünler. Bir kez daha söz veriyorum, halkıma söz veriyorum gerek hükümet olarak gerekse bütün kurum kuruluşlar istişare içerisinde bu davanın takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı
Evren’in Başbakanlığa bağlı Avrupa birliği Koordinasyon Merkezi’nin en güzide çalışanlarından biri olduğuna vurgu yapan Başbakan Üstel, onun doğum günü olan bugün adını yaşatmak için toplantı salonuna adını verdiklerini kaydetti.

Üstel konuşmasının sonunda bir kez daha 6 Şubat’ta hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, insanımıza sabırlar diledi.

Üstel” Acılarınız acılarımızdır. Acılarını sonunuza dek kendileri ile birlikte yaşayacağız. Evlatları artık halkımızın evlatlarıdır. Bir kez daha milletimizin başı sağ olsun hepimize Allah sabırlar versin “ dedi.

Konuşmaların ardından Evren Çavdır için hazırlanan bir video gösterimi de gerçekleştirildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.