• BIST 13198.84
  • Altın 6839.78
  • Dolar 48.8006
  • Euro 55.904
  • Lefkoşa 24 °C
  • Girne 25 °C
  • Mağusa 25 °C
  • İskele 25 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • Lefke 24 °C

9. Kalavaç Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi

Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi ile Kalavaç Muhtarlığı işbirliğinde 9. Kalavaç Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi. Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Kalavaç Muhtarı Halil Karasoy, festivalin gerçekleştirilmesine katkı koyanlara teşekkür etti.
9. Kalavaç Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi

Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi ile Kalavaç Muhtarlığı işbirliğinde 9. Kalavaç Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi.

Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Kalavaç Muhtarı Halil Karasoy, festivalin gerçekleştirilmesine katkı koyanlara teşekkür etti.

Değirmenlik-Akıncılar Belediye Başkanı Ali Karavezirler de, çıkmaz köy olan Kalavaç’ta bölge halkının kültür ve sanata önem verdiğini ifade ederek, kültür ve sanatla çıkmazların aşıldığını söyledi.

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman da bütün çıkmazları el birliği, gönül birliği ile aşılacağına inanç belirtti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de, Kalavaç köyünün kültüre, sanata, üretime önem veren bir bölge olduğunu ifade ederek, kendilerinin de kültüre ve üretime büyük önem verdiklerini kaydetti.

Esas çıkmazların 1974 öncesi yıllarında yaşandığını kaydeden Töre, en büyük gücün devlet sahibi olarak KKTC’ye sahip çıkılması olduğunu vurguladı.

Meclis Başkanı Töre, Gazze’de yaşanan trajediye dünyanın sessiz kaldığını da belirtti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, “Bizler için çıkmaz sokak diye bir şey yok” vurgusu yaptı

Tatar, 1974 yılında güvenli bir şekilde bir yerden başka bir yere gidemeyen Kıbrıs Türk Halkının artık bağımsız ve özgürlük içerisinde yaşadığını söyledi.

Kalavaç köyünün bir Osmanlı köyü olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta bir anlaşmaya varılacaksa bunun temelinde iki ayrı devlet olması gerektiğini yineledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Gazze’de yaşanan drama da işaret ederek, olası bir anlaşmada Türkiye’nin etkin ve filli garantörlüğü ile Türk askerinin adadaki varlığının olmazsa olmazları arasında yer aldığını bir kez daha vurguladı.

Kültür ve sanat ile gelenek ve göreneklerin nesilden nesile aktarılmasının önemine değinen Cumhurbaşkanı Tatar, böylesi festivaller ile Kıbrıs Türk Kültürünün yaşatıldığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından festival çeşitli halk dansları gösterileri ile devam etti.

9. Kalavaç Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi

9. Kalavaç Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi

9. Kalavaç Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi

9. Kalavaç Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi

9. Kalavaç Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi

9. Kalavaç Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi

9. Kalavaç Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi

9. Kalavaç Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.