• BIST 13272.82
  • Altın 6764.93
  • Dolar 48.8345
  • Euro 55.7247
  • Lefkoşa 32 °C
  • Girne 29 °C
  • Mağusa 32 °C
  • İskele 32 °C
  • Güzelyurt 31 °C
  • Lefke 32 °C

46. Dönem Yedek Subay ve Çavuş Celbi Ant İçme Töreni Gülseren Kışlası’nda icra edildi

46. Dönem Yedek Subay ve Çavuş Celbi Ant İçme Töreni Gülseren Kışlası’nda icra edildi. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başladı.
46. Dönem Yedek Subay ve Çavuş Celbi Ant İçme Töreni Gülseren Kışlası’nda icra edildi

46. Dönem Yedek Subay ve Çavuş Celbi Ant İçme Töreni Gülseren Kışlası’nda icra edildi.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başladı.

Daha sonra Türk Bayrağı’nın tanıtılması ve ant içme töreni gerçekleştirildi.

Celp adına Asteğmen Ada Enver Etkin konuşma yaparak askerlik hizmetinin kutsal bir görev olduğunu vurguladı.

Halkın canını malını korumak için hayatını seve seve feda eden şanlı Türk ecdadının kutsal emanetini almaktan gurur duyduğunu ifade eden Etkin, “ Ne Mutlu Türküm” diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmanın ardından Çavuş celbi adına Çavuş Mustafa İlkman “Vatan Aşkı Kıbrıs ” isimli şiiri okudu.

Yaş kütüklerine dönem plaketlerinin çakılmasından sonra, başarılı personellere ödülleri takdim edildi.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu törendeki konuşmasında Ant içme töreninin askerliğin en kutsal yemini olduğuna işaret etti.

Tümgeneral Topaloğlu, bu yeminin göreve hazır olmanın vatan için gerektiğinde seferber olmanın sesli ifadesi olduğunu kaydetti.

Tümgeneral Topaloğlu, Kuzey Kıbrıs Tük Cumhuriyeti’nin varlığının devam etmesi, halkın huzuru ve bağımsızlığını sağlanabilmesi için genç mücahitlerin Gülseren Kışlası’na heyecanla gelerek kısa sürede asker ocağına uyum sağladıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuşmasında genç mücahitlerin vatan ve millet savunmasında aldıkları eğitim ve terbiyeyle görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inandığını söyledi.

Kıbrıs’ta çok acılar yaşandığına işaret eden Tatar, geçmişte Türk Mukavemet Teşkilatı’nın vatan savunmasını yaptığını , yaşanan onca acının ardından 1974 Mutlu Barış Harekatı’yla adada yeni bir dönem başladığını anlattı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin adadaki varlığının önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin emin adımlarla yoluna devam ettiğini söyledi.

Türk Devletleri Teşkikatı’na KKTC’nin anayasal adıyla kayıtlı olmasının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “KKTC’nin tanınmazamanı geldi” ifadelerini kullandı.

Tören, tüfekli grup gösterisi ve Mücahitler Marşı’nın okunmasının ardından tören geçişiyle sona erdi.

46. Dönem Yedek Subay ve Çavuş Celbi Ant İçme Töreni Gülseren Kışlası’nda icra edildi

46. Dönem Yedek Subay ve Çavuş Celbi Ant İçme Töreni Gülseren Kışlası’nda icra edildi

46. Dönem Yedek Subay ve Çavuş Celbi Ant İçme Töreni Gülseren Kışlası’nda icra edildi

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.