• BIST 13337.69
  • Altın 6778.12
  • Dolar 48.8123
  • Euro 55.9893
  • Lefkoşa 24 °C
  • Girne 25 °C
  • Mağusa 24 °C
  • İskele 24 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • Lefke 24 °C

4. Halk Konseyi bilgilendirme ve istişare toplantısı Cumhurbaşkanlığı’nda yapıldı

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan Halk Konseyi’nin yeni dönem dördüncü bilgilendirme ve istişare toplantısı, dün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın başkanlığında gerçekleşti.
4. Halk Konseyi bilgilendirme ve istişare toplantısı Cumhurbaşkanlığı’nda yapıldı

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan Halk Konseyi’nin yeni dönem dördüncü bilgilendirme ve istişare toplantısı, dün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın başkanlığında gerçekleşti.

Halk Konseyi toplantısında Lefke Yardımlaşma Derneği, KKTC Akıncı Ocakları Derneği, KKTC Yurtseverler Derneği, Baf Dayanışma Derneği, Baf Türk Birliği, Karadeniz Kültür Derneği, Bahar Esintileri Derneği, Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği, Sonare Çoksesli Korolar Derneği, Etkileşim Drama Derneğinin başkan ve temsilcileri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Tatar toplantıda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığının ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarla temas içinde olmasına büyük önem verdiklerini belirterek, Halk Konseyi toplantılarının önemine değindi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs konusunda yaşanan son gelişmeler hakkında bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulundu. Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olunmasının ardından Türk dünyası ile ilişkilerin geliştirilmesi için çalıştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, ülkemizin bulunduğu coğrafyada yaşanan çatışma ve olayların adada barış, güven ve istikrarın önemini ve değerini bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.

Rum tarafının Kıbrıs Türklerini ambargolar altında bırakmak istediğini, Türkiye’nin adadan çekilmesini hedeflediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Crans Montana’da kalınan yerden devam edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, “Egemenliğimizden ve devletten asla vazgeçilemez. İki devlet vizyonumuz ve milli siyasetimiz gün geçtikçe daha da kökleşmektedir” dedi.

Bölgenin en büyük ve güçlü devleti garantör ülke Türkiye ile var olan ilişkilerin artırılmasının öneminin altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin iki devletli siyasete verdiği tam desteğe vurgu yaptı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.