• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • Lefkoşa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 25 °C
  • İskele 25 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • Lefke 24 °C

1974’ten sonra gösterilen ilk Kıbrıslı Türk eser

Kanal SİM yapımı olan ‘Bölünmüş Başkentin Hayalet Havaalanı’ belgeseli,  Güney Kıbrıs’ın devlet televizyonu PIK tarafından gösterildi.1974’ten...
1974’ten sonra gösterilen ilk Kıbrıslı Türk eser

hayalet_havaalani_uluslararasi_lefkosa_havaalaniKanal SİM yapımı olan ‘Bölünmüş Başkentin Hayalet Havaalanı’ belgeseli,  Güney Kıbrıs’ın devlet televizyonu PIK tarafından gösterildi.

1974’ten bu yana kapalı tutulan Uluslararası Lefkoşa Havaalanı’nın tarihini, sosyal ve ekonomik boyutlarıyla anlatan belgesel, PIK’in birinci kanalında, Rumca dublaj ile yayınlandı.

Kanal SİM’den yapılan açıklamaya göre,  “Bölünmüş Başkentin Hayalet Havaalanı” 31 Ocak tarihinde ise PIK-2 kanalında gösterilecek.

AVRUPA PARLAMENTOSU’NDA GÖSTERİLMİŞTİ

2015 yılı başında yapılan ve nisan ayındaki gala gösterimiyle izleyiciye ulaşan belgesel, eylül ayında da Avrupa Parlamentosu’nda gösterilmişti.

Kıbrıs Türk ve Rum ticaret odalarının organizasyonuna Avrupa Parlamentosu’nun farklı gruplarına mensup üyeleri ev sahipliği yapmıştı.

Açıklamada, Kanal SİM ile PIK arasında bu yıl içinde işbirliği protokolü imzalandığı, iki kurumun, Kıbrıs’ta toplumlar arası diyaloğu geliştirme yönünde adımlar attığı kaydedildi.

Protokol çerçevesinde PIK tarafından hazırlanan iki dilli ‘Biz-Emeis’ ve ‘Aynı Gökyüzü Altında’ programları eylül ayından bu yana Kanal SİM’de düzenli olarak yayınlanıyor.

“74’TEN SONRA GÖSTERİLEN İLK KIBRISLI TÜRK ESER”

Belgesel yayını öncesinde Kanal SİM Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu ve RIK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Thanasis Tsokos, PIK-1’de canlı yayınlanan Paris Potamis’in sunduğu “Günden Güne” adlı haber programına konuk olarak, belgeselle ilgili bilgiler verdi.

Programda konuşan Tsokos, Kanal SİM’in girişimiyle daha önce “Biz/Emeis” ve “Aynı Gökyüzü Altında” isimli programların başlamasının çok önemli bir inisiyatif olduğunu, arkasından belgeselin yayınlanması teklifinin yapıldığını ve bunun kendilerini çok heyecanlandırdığını söyledi.

Tsokos  belgeselin 1974’ten sonra PIK Televizyonu’nda gösterilen ilk Kıbrıslı Türk yapımı eser olduğuna dikkati çekti ve bugüne kadar işlenmemiş bir konu ele alan belgeselin, kendine özgü olduğunu vurguladı.

hayalet_havaalani_uluslararasi_lefkosa_havaalani_2

ÖZUSLU

Kanal SİM Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu ise, ‘Bölünmüş Başkentin Hayalet Havaalanı’nın PIK’te gösterilmesinin, PIK ile başlayan işbirliği süreci çerçevesinde atılmış önemli bir adım olduğunu belirtti.

Belgeselin PIK’te gösterilmesine karar veren PIK yöneticilerini kutlayan Özuslu, işbirliğini geliştirmek için çalışacaklarını söyledi.

“1974’ten sonra PIK’te yayımlanan ilk Kıbrıslı Türk yapımı esere imza atmak, bütün Kanal SİM ekibi adına beni gururlandırdı” diyen Özuslu, Kıbrıslı Rum izleyicilerin programla ilgili geri dönüşlerine büyük önem verdiklerini ifade etti.

Kıbrıs’ın ve başkentin bölünmüşlüğünü simgeleyen Lefkoşa Uluslararası Havaalanı’nın bugünkü durumunun ibretlik olduğunu vurgulayan Özuslu, “Havaalanının hikayesinin anlatıldığı belgeseli Kıbrıslı Rumların da izlemesi çok önemli bir aşamadır ”dedi.

Haber programının ardından ise ‘Bölünmüş Başkentin Hayalet Havaalanı’ PIK-1 televizyonunda izleyiciyle buluştu. PIK-2 kanalı ise belgeseli 31 Ocak Pazar akşamı 18.45’te yayınlayacak.

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.