• BIST 13284.42
  • Altın 6865.1
  • Dolar 48.7547
  • Euro 55.9995
  • Lefkoşa 21 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 22 °C
  • İskele 22 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • Lefke 21 °C

11’inci Patates Kültür ve Sanat Festivali başladı. 3 Ağustos’a kadar sürecek festival çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak

Beyarmudu’nda 11’inci Patates Kültür ve Sanat Festivali ile 8’inci Uluslararası Halk Dansları Şöleni kortejle başladı. Kortej sonrası gösteriler sunuldu ve açılış konuşmalarına yer verildi.
11’inci Patates Kültür ve Sanat Festivali başladı. 3 Ağustos’a kadar sürecek festival çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak

Beyarmudu’nda 11’inci Patates Kültür ve Sanat Festivali ile 8’inci Uluslararası Halk Dansları Şöleni kortejle başladı.

Kortej sonrası gösteriler sunuldu ve açılış konuşmalarına yer verildi.

Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek yaptığı açılış konuşmasında, etkinliğin bir festival olmanın yanı sıra, farklı kültürleri buluşturarak kaynaştırdığını söyledi.

Türkiye’deki Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da, etkinliğe
kardeşliğin, barışın, sevginin hakim olduğunu ve bundan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Başbakan Ünal Üstel de, Kıbrıs Türkü’nün bugünlere gelebilmek için yetmiş beş yıl mücadele ettiğini hatırlatarak, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı ile ülkeye barışın geldiğini ve bugünlere ulaşıldığını söyledi.

Üstel 1950’lerden 1974’e kadar Kıbrıs Türkü’nün Anavatan Türkiye ile mücadele verdiğini, bu günlere birlik beraberlik sayesinde gelindiğini kaydetti ve “Anavatan Türkiye ile Biriz, Tekiz, Tek Yüreğiz” dedi.

“Bizi asla yıldıramazlar çünkü biz bu yolu Anavatan Türkiye ile yürüyoruz” diyen Üstel, Türkiye ile imzalanan mali protokollerle ülke ekonomisinin ilerilere götürüldüğünü anımsattı ve Anavatan Türkiye ile yola devam edileceğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, Kıbrıs Türkü’nün bu topraklarda verdiği ekonomik mücadelenin, hem ülkenin tanıtılması hem de ekonomik açıdan daha güçlü bir KKTC için gerekli olduğuna dikkati çekerek, böylesi bir mücadele ile Kıbrıs Türkü’nün toplumsal varlığını sürdürdüğüne vurgu yaptı.

Tatar verilen mücadelenin, dünyaya tanıtma noktasında büyük bir başarı olduğunu ifade ederek, bu mücadelenin bir parçası olarak bölgelerde yaşanan bu tür gelişmelerin büyük önem taşıdığını ve Kıbrıs Türkünün emin adımlarla yoluna devam edeceğini söyledi.

3 Ağustos’a kadar sürecek festival çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

11’inci Patates Kültür ve Sanat Festivali başladı. 3 Ağustos’a kadar sürecek festival çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak

11’inci Patates Kültür ve Sanat Festivali başladı. 3 Ağustos’a kadar sürecek festival çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak

11’inci Patates Kültür ve Sanat Festivali başladı. 3 Ağustos’a kadar sürecek festival çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
TC MSB Sözcüsü Aktürk BM Kıbrıs Planı iddialarına dair açıklama yaptıTC MSB Sözcüsü Aktürk BM Kıbrıs Planı iddialarına dair açıklama yaptıTürkiye Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Kara Kuvvetlerinin 2235’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığında düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantıs
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.