• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • Lefkoşa 12 °C
  • Girne 14 °C
  • Mağusa 11 °C
  • İskele 11 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • Lefke 12 °C

Mardin'de "dam palas" keyfi

Sıcaklığın zaman zaman 40 dereceyi aştığı Mardin'de sıcaktan bunalanlar evlerinin damına kurdukları, bölgede "taht" olarak adlandırılan sedirlerde vakit geçirip uykuya dalıyor.
Mardin'de "dam palas" keyfi

Sıcaklığın zaman zaman 40 dereceyi geçtiği kentte yaşayanlar, yaz aylarında evlerinin damında bulunan yaklaşık 1 metre yükseklikte, bölgede "taht" olarak adlandırılan sedirlerde vakit geçiriyor. Yemek yenilen, sohbetler edilen, çay ve kahve keyfi yapılan tahtlarda misafirler de ağırlanıyor.

Gece ise tahtlara yatak serilerek güzel manzara eşliğinde ve yıldızların altında gökyüzü seyredilerek uykuya dalınıyor.

"Günün bütün yorgunluğunu tahtın üzerinde atabiliyoruz"

Şar Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk babası Veysi Üzrek, evlerinin Mardin Kalesi'nin eteklerinde olduğunu belirtti.

Sabahtan akşama kadar çalışıp eve geldiklerinde serinlemek istediklerini ifade eden Üzrek, bu nedenle damdaki tahtlarda vakit geçirmeyi tercih ettiklerini söyledi.

"Yemeğimizi yiyoruz, çayımızı içiyoruz, çocuklarımızla şakalaşıyoruz. Bazen komşular da geliyor, onlarla da burada zamanımızı geçiriyoruz" diyen Üzrek, gece vakti ise tahtlara yatakları serdiklerini söyledi.

Üzrek, gökyüzünü izleyerek uyuduklarını, tahtlarda tarihi şehrin bütün ihtişamını seyredebildiklerini ifade etti.

Açık havada uyumanın huzur verdiğini anlatan ​​​​​​​Üzrek, "Mardin için 'gündüzü seyranlık, gecesi gerdanlık' diye bir tabir var. Tahtlarda çok rahat ediyoruz. Günün bütün yorgunluğunu tahtın üzerinde atabiliyoruz. Gece bir saatlik uyku bile bütün güne bedel. Sabah dinç kalkıyoruz." dedi.

"Buradaki rahatımız 5 yıldızlı otelde bulunmaz"

Saraçoğlu Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk babası İkram Yüksekdağ ise klima karşısında vakit geçirmenin kendilerini rahatsız ettiğini belirterek, bu nedenle yaz aylarını serin bir ortamda geçirmek için dama taht kurduklarını söyledi.

Yüksekdağ, "İşten geldiğimizde direkt tahta çıkıyor, yemeğimizi yiyor, çayımızı içiyoruz. Bir yanımız Mezopotamya Ovası bir yanımız Mardin Kalesi. Mardin Kalesi'nin gece görüntüsü çok güzel. Gerdanlık gibi görünüyor. Mezopotamya Ovası ise deniz gibi görünüyor. Yorgunluğumuzu, iş stresimizi bu şekilde atıyoruz. Yıldızları seyrederek uyuyoruz. Buradaki rahatımız 5 yıldızlı otelde bulunmaz. Bizim 5 yıldızlı otelimiz yok ama binbir yıldızlı tahtımız var." ifadelerini kullandı.

Mardin'de "dam palas" keyfi

Mardin'de "dam palas" keyfi

Mardin'de "dam palas" keyfi

Mardin'de "dam palas" keyfi

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.