• BIST 10987
  • Altın 5774.338
  • Dolar 42.5043
  • Euro 49.5157
  • Lefkoşa 22 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 22 °C
  • İskele 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • Lefke 22 °C

Yunanistan'da Scholz gündemi

Yunanistan’da muhalefet, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un ’un Atina ziyaretine tepkili. Ana muhalefetteki SYRİZA ve Yunanistan Komünist Partisi Scholz’un beklentileri karşılamadığını savundu. Hükümeti "fazla iyimser" olmakla eleştirdi.
Yunanistan'da Scholz gündemi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Atina ziyareti, Yunan muhalefetini memnun etmedi.

Ana muhalefet partisi SYRİZA Scholz’un beklentileri karşılamadığını savundu. Sholz'u Türkiye ilgili meselelerde yeterli tepki vermemekle eleştirdi.

SYRİZA,Yunan Başbakan Kiryakos Miçotakis'in açıklamalarını da ziyarete ilişkin 'fazla iyimser" buldu.

Miçotakis'e müttefik tepkisi

Yunanistan Komünist Partisi de Scholz'un ziyaretinden geriye, "Türkiye ile diyaloğa ilişkin genel söylemler kaldı" yorumunu yaptı.

Miçotakis'in 'güçlü müttefikler' gibi gösterdiklerine halkın hiç güvenmediğini ifade etti.

Hem SYRİZA hem de Yunanistan Komünist Partisi Alman Marder zırhlı muharebe araçlarının Meriç sınırına konuşlandırılmasını da eleştirdi.

Her iki parti de adalardan çekilerek Ukrayna'ya yollanan BMP1 zırhlı muharebe araçlarına karşılık, Almanya'nın gönderdiği Marder zırhlılarının adalara gönderilmesi gerektiğini savunuyor.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.