• BIST 11003.1
  • Altın 5777.2
  • Dolar 42.5244
  • Euro 49.6169
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • Lefke 20 °C

Üsküp Belediyesi'nden Türkiye'ye itfaiye ekibi desteği

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'ün Belediye Başkanı Danela Arsovska, Türkiye'de deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına dahil olmak üzere Gaziantep'e itfaiye ekibi gönderdiklerini açıkladı.
Üsküp Belediyesi'nden Türkiye'ye itfaiye ekibi desteği

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'ün Belediye Başkanı Danela Arsovska, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Müdahale önlemi olarak Üsküp Belediyesi, Üsküp Bölge İtfaiye Birliğinden bir ekibi Gaziantep'e gönderdi." ifadesini kullandı.

Ekibin arama kurtarma operasyonlarına dahil olacağını belirten Arsovska, Gaziantep'teki yerel makamlarla da iletişim halinde olduklarını kaydetti.

Arsovska, Üsküp'ün dayanışma şehri olduğunu ifade ederek, yarın "Türkiye ve Suriye'ye 6 milyon dinarlık (yaklaşık 2 milyon lira) insani yardım"ın onaylanması için Belediye Meclisi'ne sunacağını bildirdi.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.