• BIST 10951.56
  • Altın 5779.557
  • Dolar 42.5164
  • Euro 49.6577
  • Lefkoşa 12 °C
  • Girne 15 °C
  • Mağusa 12 °C
  • İskele 12 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • Lefke 12 °C

Uşak Üniversitesi’nden deprem bölgesine 2 yardım tırı gönderildi

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler sonrasında Uşak Üniversitesi yardım çalışmalarına devam ederken son olarak 2 adet yardım tırı deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı.
Uşak Üniversitesi’nden deprem bölgesine 2 yardım tırı gönderildi

Depremin ilk günlerinde Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın başkanlığında toplanan Uşak Üniversitesi Senatosu, hiçbir öğrencinin mağdur olmaması için eğitim öğretime yönelik kararlar aldı. İlk günden itibaren tüm idari ve akademik personel ayni ve nakdi yardım yapmaları için Valilik ve AFAD yardım hatlarına yönlendirildi. Ardından öğrencilerden ve personelden oluşan üniversite ekipleri destek için bölgeye gitti. Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından Uşak Üniversitesi ilk günden itibaren Uşak Valiliği koordinasyonunda başlatılan ayni ve nakdi yardım kampanyasına destek oldu. AFAD’ın deprem bölgesi için belirlediği ihtiyaçlara göre Uşak Üniversitesi topladığı ayni yardımların ilk etabı deprem bölgesine gönderildi. Bu yardımlar içerisinde, Uşak Üniversitesi çalışanlarının tedarik ettikleri 5 binin üzerinde bulunan battaniye yüklü 1 tırla AFAD’ın bölgedeki hastanelerin ihtiyacı olarak bildirdiği 1 tır hijyen ve temizlik malzemesi bulunuyor. Bölgeye ulaştırılacak yardımlar Kahramanmaraş AFAD koordinesinde dağıtılacaktır. Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, son yüzyılın en büyük afeti olan depremde milletimizin birlik ve beraberlik içinde seferber olduğuna dikkat çekerek ‘‘Biz de Uşak Üniversitesi olarak ilk günden itibaren tüm imkânlarımızı seferber ettik. Hemen yardım kampanyası başlattık. İlk 2 gün deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulan battaniye için kampanya düzenledik. Ayrıca tüm idari ve akademik personelimiz ayni ve nakdi yardım yapmaları için Valiliğimiz ve AFAD yardım hatlarına yönlendirildi. AFAD koordinesinde depremzedeler için başlattığımız ayni yardım kampanyasında bugüne kadar toplanan battaniye, hijyen ve temizlik malzemeleri, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere bugün yola çıkıyor” şeklinde konuştu. Geçtiğimiz hafta üniversitemizden gönüllü öğrencilerimizin Mersin ve Hatay’a lojistik desteğe, temizlik görevlilerimizin ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde yapılan çalışmalara destek olmak üzere bölgeye gittiklerini belirten Prof. Dr. Savaş “Ayrıca deprem bölgesinden Uşak’ımıza gelen depremzedelere psikolojik destek veren Psikoloji Bölümü ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğretim elemanlarımız var. Öğrencilerimize ve personelimize teşekkür ediyorum. Yardımlar gelmeye devam ediyor. Bu yardımları Valiliğimiz ve AFAD koordinesinde ihtiyaç duyan şehirlere göndereceğiz. Milletimiz sahip olduğu birlik ve beraberlik ruhuyla her türlü zorluğun üstesinden gelmektedir. Bu zorlu günlerin de üstesinden geleceğiz’’ ifadelerini kullandı.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

K.K.T.C Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi

Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”

Toplumsal Adalet ve Mücadele Partisi (TAM PARTİ) Kurucu Üyesi ve Siyaset Bilimci Hakan Cenapoğlu, “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek.” dedi.

Partiden yapılan açıklamaya göre Cenapoğlu, Ada Tv’de Cüneyt Oruç’un sorularını

İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’

İsrail gazetesi, varılan ateşkes sonrası Gazze’de enkazı kaldırma çalışması yapan buldozerlerde Türk bayraklarının yer almasına işaret ederek bunun Tel Aviv için ‘tam anlamıyla felaket niteliğinde bir stratejik başarısızlık’ olduğunu yazdı.

1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.