• BIST 10759.56
  • Altın 6262.04
  • Dolar 49.9411
  • Euro 55.8276
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • Lefke 19 °C

Tarihi Şire Pazarı depremde yıkılınca tonlarca kayısı enkaz altında kaldı

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, yaklaşık 250 dükkanın yıkıldığını ve tonlarca kayısının enkaz altında kaldığını söyledi.
Tarihi Şire Pazarı depremde yıkılınca tonlarca kayısı enkaz altında kaldı

Malatya'nın meşhur kayısısının satıldığı Şire Pazarı, depremde tamamen yıkıldı. Esnafın tonlarca kayısısı, enkaz altında kaldı. Polis, pazar çevresine güvenlik bandı çekip, enkaza girişi yasakladı.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, "Perakende sektörünün hizmet verdiği; Türkiye'nin dört bir yanına, vatandaşlarımızın damaklarını tatlandırdığımız kayısıları buradan paketleyip gönderiyoruz. Dışarıdan gelen misafirlerimiz de bu alanlardan alışveriş yapıyor. Bu alan depremde enkaz haline döndü. Toplamda burada 250 tane kayısı ticaretini gerçekleştirdiğimiz alan tahrip oldu, enkaz haline dönüştü. Burada enkaz çalışmalarının başlamasını bekliyoruz. Bu yapının altında tarım ürünü var. Buradaki iş yerlerinin altında hem kayısı hem de kayısının yan ürünleri, kuru yemiş ürünleri duruyor. Bu bir tarım ürünü olduğu için bunu dönüştürmek mümkün değil. Ciddi bir zarar söz konusu. Özellikle Malatya'daki orta ölçekli ve küçük esnafın, hizmet sektörünün görüldüğü alanlar büyük zarar gördü. Binlerce iş yeri depremde zarar görmüş durumda. İnşallah düzelmesi için mücadele edeceğiz" diye konuştu."Zararı Türkiye de hissetti" Malatya'nın, kuru kayısıda dünya başkenti olduğunu söyleyen Özcan, "Biz dünyanın dört bir yanına bu şehirde ürettiğimiz 100 bin tonun üzerindeki kuru kayısıyı ihraç ediyoruz. Bu bir ihracat ürünü, dolayısıyla Malatya'nın uğramış olduğu zararı Türkiye de hissetmiş oluyor. Biz yıllık ortalama 500 milyon dolara yakın bir ihracat gerçekleştiriyoruz. Dünyanın 110'un ülkesine ihraç ediyoruz" dedi. Hizmet alanlarının iyileştirilmesi gerektiğini dile getiren Özcan, "Onun için bu şehrin ayağa kalkmasını başlatacağımız nokta bu. Zarar görmüş alanların, ihracat yapan esnafın hizmet verdiği alanların hızlı bir şekilde iyileştirilmesi gerekiyor. Bu alanlarda da hizmet verecek olan işçilerin de barınma sorunlarının giderilmesi gerekiyor. Burayı yeniden ayağa kaldıracak ekonomik çark kayısıdır. Burada hızlı bir şekilde iyileştirme yapmamız gerekiyor. Kayısı sadece Malatya'yı değil hem bölgeyi hem ülkenin ihracatının genelini ilgilendiren bir ürün. Bölge kalkınması için Malatya önemli bir il. Kayısı da bunun için çok önemli. İhracatçılarımız şu anda fabrikalarını, işletmelerini hizmete açarak insan iş gücü de transfer edip ihracata başladı. Şu anda insanların barınma ve gıda ihtiyaçlarının sürdürülebilir hayat, diye ifade ettiğimiz bütün faktörlerini bir araya getirmesi lazım ki onlar da fabrikalarda sağlıklı bir şekilde ihracata hazırlasınlar. Malatya, kısa sürede ayağa kalkacak. İhracatta, ekonomide, kayısıda tarihe not düşecek" diye konuştu.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Başbakanlık, batık çevresinde yürütülen dip arama çalışmalarında iki naaşa ulaşıldığını açıkladı. Açıklamaya göre, batığın yaklaşık 1.

Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde sadece güvenlik varmışGüzelyurt Sağlık Merkezi’nde sadece güvenlik varmış

Her avukat güvenilir değildir!Her avukat güvenilir değildir!

Ölüme sürerken 259 insanın can güvenliği önceliğiniz değildi!Ölüme sürerken 259 insanın can güvenliği önceliğiniz değildi!

  • Belki bir kez daha Yaradan’ın hikmetini hatırlarız…30 Ekim 2026 Cuma 17:28
  • Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, alabora olan gemiyle ilgili iddiaların araştırılacağını söyledi26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Hemşireler ve Ebeler Birliği, feribot faciası sonrası görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti30 Ekim 2026 Cuma 17:28
  • Gemi kazasında kayıp olan 18 vatandaş için arama kurtarma çalışmaları ikinci gününde30 Ekim 2026 Cuma 17:28
  • “Sorumluluk makamında oturanlar, artık bedel ödemeyi de bilmelidir”26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Gemi kazasıyla ilgili iddialara yanıt verilmeli26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Akpınar, gemi kazasıyla ilgili Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru sundu20 Eylül 2026 Pazar 15:28
  • “Faciada ihmali bulunan herkesin makamına ve konumuna bakılmaksızın hesap vermesi gerek”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:58
  • “Olayın tüm yönleriyle araştırılmasını ve sorumluların gereken en ağır cezayı almasını istiyoruz”20 Eylül 2026 Pazar 15:13
  • “Gemi faciası ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artış kabul edilemez”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • 1/20
    SON DAKİKA HABERLER
    YAZAR
    SPOR
    FOTO GALERİ
    VİDEO GALERİ
    12345678
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.