• BIST 12433.5
  • Altın 6404.74
  • Dolar 44.2608
  • Euro 51.2622
  • Lefkoşa 10 °C
  • Girne 13 °C
  • Mağusa 11 °C
  • İskele 11 °C
  • Güzelyurt 8 °C
  • Lefke 10 °C

Somali'de dün düzenlenen intihar saldırılarında ölü sayısı 35'e çıktı

Somali'nin Hiran bölgesinde dün düzenlenen 2 bombalı intihar saldırısında ölü sayısı 35'e yükseldi.
Somali'de dün düzenlenen intihar saldırılarında ölü sayısı 35'e çıktı

Hiran Polis Sözcüsü Abdiaziz Ahmed, başkent Mogadişu'nun yaklaşık 300 kilometre kuzeyinde bulunan Mahas şehrinde, dün bombalı saldırılar düzenlendiğini hatırlattı.

Ahmet, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayınısın 35'e yükseldiğini, ölenler arasında askerler de bulunduğunu belirtti.

Mahas Belediye Başkanı Mumin Mohamed Halane ise hayatını kaybedenlerden 9'unun aynı aileden olduğunu ve saldırılarda 72 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Halane, evinin de hedef alındığını ve yaralananlardan bazılarının Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi'ne kaldırıldığını sözlerine ekledi.

Saldırılarda hedef alınan binanın, Eş-Şebab'a karşı operasyon yürüten güvenlik güçlerinin merkezi olduğu bilgisi verildi.

Saldırıyı, Eş-Şebab terör örgütü üstlendi.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.