• BIST 13943.87
  • Altın 6227.1
  • Dolar 47.358
  • Euro 54.0159
  • Lefkoşa 23 °C
  • Girne 25 °C
  • Mağusa 24 °C
  • İskele 24 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • Lefke 23 °C

Sokak kedisinin gözündeki tümör ameliyatla alındı

Zonguldak'ta sokak kedisinin sağ gözünde tespit edilen tümör ameliyatla alındı.
Sokak kedisinin gözündeki tümör ameliyatla alındı

Kent merkezinde bir hayvansever, gözünde akıntı bulunan 5 yaşındaki sokak kedisini tedavi ettirmek için veteriner kliniğine götürdü.

Kedinin yapılan muayenesinde sağ gözünde tümöre rastlandı. Bir aylık kemoterapi tedavisine rağmen büyümeye devam eden tümör, ameliyatla alındı.

Veteriner Hekim Önder Alkan, tümörün kedinin gözyaşı salgılarının buruna aktığı kanalda gelişerek gözün tamamını kapladığını anlattı.

Kemoterapi tedavisi başarısız olunca gözle beraber kanalları almak zorunda kaldıklarını aktaran Alkan, "Bundan sonra hastamız tek gözle yaşayacak. Tabii ki bizim endişemiz tümörün tekrar etmesi. Bunu öğrenmek için aldığımız numuneyi patolojiye gönderdik. Sonuca göre tedaviye devam edeceğiz. Şu anda yaranın iyileşmesi, dokuların çabuk kendine gelmesi için lazer tedavisi devam ediyor" dedi.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.