• BIST 10759.56
  • Altın 6241.61
  • Dolar 49.9404
  • Euro 55.8041
  • Lefkoşa 17 °C
  • Girne 19 °C
  • Mağusa 16 °C
  • İskele 16 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • Lefke 17 °C

Şırnak'ta 12 kurumdan personelin katılımıyla KBRN tatbikatı yapıldı

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) Saha Tatbikatı gerçekleştirildi.
Şırnak'ta 12 kurumdan personelin katılımıyla KBRN tatbikatı yapıldı

Habur Sınır Kapısı'nda yapılan tatbikatta, senaryo gereği, 112 Acil Çağrı Merkezine amonyak gazı taşıyan bir tankerin kaza yaptığı ihbarı üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye ve ilgili kurum personelleri sevk edildi.

Ekiplerce gerekli yol, çevre ve saha güvenlik önlemlerinin alınmasıyla koruyucu kıyafet giymiş kurtarma personeli tarafından gazdan etkilenen 3 kişiye müdahale edilerek hastaneye sevkleri sağlandı.

12 kurumun katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta, yaklaşık 120 personel görev aldı.

Silopi Kaymakamı Cihat Koç, programda yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanlığınca 2022 yılının tatbikat yılı olması dolayısıyla bölgenin stratejik noktasında tatbikat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Habur Sınır Kapısı'nın her geçen gün artan ticaret hacmi ile belirli riskleri de barındırdığını belirten Koç, şunları aktardı:

"Burası günlük ortalama 4 bin 500 tırın giriş çıkış yaptığı bir sınır kapısı. Bunun yanında günlük 15 bin yolcu girişinin sağlandığı çok önemli bir merkez. Bu anlamda AFAD, emniyet güçlerimiz ve vatandaşlarımızın güvenliği bizim için çok önemli bir seviyede. Bu ölçekte bir tatbikat bütün personele önemli tecrübeler kazandıracak. Burada her kurumdan personelle beraberiz. Tatbikat için emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum."

AFAD İl Müdürü Muzaffer İşlek de ülkenin önemli bir ticaret merkezi ve her türlü aracın giriş çıkış yaptığı sınır kapısında tatbikat yapmalarının önemli olduğunu belirtti.

Kapıda kimyasal madde taşıyan araçların da olduğunu bildikleri için tatbikat yaptıklarını aktaran İşlek, şunları kaydetti:

"Burada çalışanlar açısından da bir farkındalık oluşması için KBRN tatbikatı gerçekleştirdik. Afetlerin bir kısmı doğal sebeplerden oluşmuyor, insan kaynaklı afetler de yaşanabiliyor. Irak sınırında bir tatbikatın olmasını önemsiyoruz. Burada yaşayan yüzlerce gümrük muhafaza memuru var ve onlar için bu etkinlik bir farkındalık oldu. Kimyasal yüklü bir tankerin olması durumunda nasıl davranılması gerektiği hakkında bilgi sahibi oldular. Çok başarılı bir tatbikat gerçekleşti."

Programa, İpekyolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Alp Direk, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Cengiz Eren, Diyarbakır AFAD İl Müdürü İlhami Çakmak, Silopi İlçe Jandarma Karakol Komutanı Binbaşı Baturay Özgür Dehri, Habur Gümrük Müdürü Orhan Güngör, Habur Kaçak İstihbarat Müdürü Taner Çavuşoğlu, Habur Kara Hudut Şube Kapısı Müdürü Zafer Şenocak, Gümrük ve Ticaret İşletmeleri Müdürü Vedat Şahin ve kurum temsilcileri katıldı.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Başbakanlık, batık çevresinde yürütülen dip arama çalışmalarında iki naaşa ulaşıldığını açıkladı. Açıklamaya göre, batığın yaklaşık 1.

Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde sadece güvenlik varmışGüzelyurt Sağlık Merkezi’nde sadece güvenlik varmış

Her avukat güvenilir değildir!Her avukat güvenilir değildir!

Ölüme sürerken 259 insanın can güvenliği önceliğiniz değildi!Ölüme sürerken 259 insanın can güvenliği önceliğiniz değildi!

  • Belki bir kez daha Yaradan’ın hikmetini hatırlarız…30 Ekim 2026 Cuma 17:28
  • Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, alabora olan gemiyle ilgili iddiaların araştırılacağını söyledi26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Hemşireler ve Ebeler Birliği, feribot faciası sonrası görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti30 Ekim 2026 Cuma 17:28
  • Gemi kazasında kayıp olan 18 vatandaş için arama kurtarma çalışmaları ikinci gününde30 Ekim 2026 Cuma 17:28
  • “Sorumluluk makamında oturanlar, artık bedel ödemeyi de bilmelidir”26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Gemi kazasıyla ilgili iddialara yanıt verilmeli26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Akpınar, gemi kazasıyla ilgili Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru sundu20 Eylül 2026 Pazar 15:28
  • “Faciada ihmali bulunan herkesin makamına ve konumuna bakılmaksızın hesap vermesi gerek”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:58
  • “Olayın tüm yönleriyle araştırılmasını ve sorumluların gereken en ağır cezayı almasını istiyoruz”20 Eylül 2026 Pazar 15:13
  • “Gemi faciası ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artış kabul edilemez”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • 1/20
    SON DAKİKA HABERLER
    YAZAR
    SPOR
    FOTO GALERİ
    VİDEO GALERİ
    12345678
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.