• BIST 10973.48
  • Altın 5775.939
  • Dolar 42.5178
  • Euro 49.5879
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • Lefke 20 °C

Sinop'ta "1. Türk Somonu Çalıştayı" sona erdi

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği iş birliğinde düzenlenen "1. Türk Somonu Çalıştayı" sona erdi.
Sinop'ta "1. Türk Somonu Çalıştayı" sona erdi

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde düzenlenen çalıştayda, Türk somonunun geleceği, yem teknolojisi, ham maddeler, devlet destekli su ürünleri hayat sigortası, Türk somonunun besin değeri ve Norveç somonu ile karşılaştırılması, Türk somonu üretim standartlarının belirlenmesi, balıkçılığın son durumu ve geleceğine yönelik alınması gereken tedbirler, Karadeniz'de su ürünleri yetiştiriciliğinin mevcut durumu ve Türk somonunun geleceği ile ilgili çözüm önerileri değerlendirildi.

Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanı Osman Parlak, gazetecilere, çalıştayın son derece verimli geçtiğini söyledi.

Çalıştayda 10 komisyon bulunduğunu ve raporların tartışıldığını dile getiren Parlak, "Türk Somon Çalıştayı'nın mihenk taşı Sinop'ta atılmıştır. Bu işin başkenti de Sinop olacaktır. Nitekim 2. Somon Çalıştayı'nı da Sinop'ta düzenlemeyi hedefliyoruz." dedi.

Çalıştaydaki bilimsel sunumlardan yetiştiricilerin çok değerli bilgiler edindiğini vurgulayan Parlak, "Özellikle balığın ıslahı, standardı, çevreyle ilişkisi, hastalıkları hakkında bilim insanları ile karşılıklı konuşularak sorular sorularak gerekli cevaplar alınmıştır. Türk somonunun geleceğini, hareket noktasını buradan başlatıyoruz." ifadesini kullandı.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

K.K.T.C Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi

Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”

Toplumsal Adalet ve Mücadele Partisi (TAM PARTİ) Kurucu Üyesi ve Siyaset Bilimci Hakan Cenapoğlu, “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek.” dedi.

Partiden yapılan açıklamaya göre Cenapoğlu, Ada Tv’de Cüneyt Oruç’un sorularını

İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’

İsrail gazetesi, varılan ateşkes sonrası Gazze’de enkazı kaldırma çalışması yapan buldozerlerde Türk bayraklarının yer almasına işaret ederek bunun Tel Aviv için ‘tam anlamıyla felaket niteliğinde bir stratejik başarısızlık’ olduğunu yazdı.

1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.