• BIST 11482.6
  • Altın 6555.4
  • Dolar 50.1426
  • Euro 55.9077
  • Lefkoşa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • Lefke 18 °C

Şehit Eren Bülbül, mezarı başında anıldı

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında, PKK'lı teröristlerle sıcak temas sırasında şehir olan Eren Bülbül, şehadetinin beşinci yılında anıldı.
Şehit Eren Bülbül, mezarı başında anıldı

Bülbül'ün, ilçeye bağlı Köprüyanı Mahallesi'ndeki mezarı başındaki anma programına, annesi Ayşe Bülbül ve kardeşlerinin yanı sıra Vali Vekili Emin Sait Karahaliloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Kemal Ünal, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Anne Ayşe Bülbül, 5 yıl önceki acının aynısını yaşadığını söyledi.

"Acı acıdır ve hiçbir zaman içimden gitmiyor"

Anma gününde gelen ziyaretçilerin kendisi için gurur kaynağı olduğunu ifade eden Bülbül, "Acı acıdır ve hiçbir zaman içimden gitmiyor. Gururu acısını kapatıyor. Eren'in babası sağ olsa ben üzülürken o destek olurdu. Ben şimdi evlatlarımla beraber Eren'in kabri başında bu acıyı yaşamak zorundayım. Gelen insanlarla beraber çok mutlu oluyorum. Allah'ım onlardan razı olsun." diye konuştu.

"O bizim kahramanımız ve gurur veriyor bize"

Anma törenine katılmak için gelen "Kesişme: İyi ki Varsın Eren" filminin müziklerini seslendiren Ceren Ece Öksüz ise "Anma töreninde birlikte olmak istedik. Burada olmamızın bir vatan borcu ve görevi olduğunu düşünüyorum. O bizim kahramanımız ve gurur veriyor bize." dedi.

"Ayşe anne sağ olsun, her zaman bizi çocuğu gibi bağrına basıyor"

Film sonrası aldığı geri dönüşlere de değinen Öksüz, "Filmin en büyük geri dönüşü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tebriği ve onun yanında okumam oldu. Ondan sonra Türkiye'de daha fazla duyuldu. Eren'in yaşlarında bir kardeşi olarak, genç olarak bunu yaptığım için tebrik mesajları aldım. Bu yüzden de çok gururluyum. Ayşe anne sağ olsun, her zaman bizi çocuğu gibi bağrına basıyor." ifadesini kullandı.

Anma töreninde Eren'in mezarı başında Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi ve mezarına çiçekler bırakıldı.

Şehit Eren Bülbül, mezarı başında anıldı

Şehit Eren Bülbül, mezarı başında anıldı

Şehit Eren Bülbül, mezarı başında anıldı

Şehit Eren Bülbül, mezarı başında anıldı

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.