• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • Lefkoşa 12 °C
  • Girne 14 °C
  • Mağusa 11 °C
  • İskele 11 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • Lefke 12 °C

Sapık baba 8 yıl aldı,  6 yıl 8 ay YATACAK!

ADALET BUNUN NERESİNDE?
Sapık baba 8 yıl aldı,  6 yıl 8 ay YATACAK!

ADA HABER - ŞERMİN SARRO

İki öz kızına 3 yıl boyunca cinsel tacizde bulunan sapık baba 8 yıl hapse mahkum edildi. Yasaya göre ayda 5 gün düşen ceza sisteminde, sapık baba sadece 6 yıl 8 ay hapis yatıp, çıkacak. 

Toplumda infiale neden olan, iki öz çocuğunun hayatını karartan olayda sapık babaya mahkemece verilen ceza 8 yıl, ancak kimse aldığı cezanın tümünü yatmıyor. Hapis cezası alan bir kişi, aldığı cezanın ayda 5 gün indirimi olacak şekilde, düşen süre dikkate alınarak, geriye kalan süreyi hapiste geçiriyor.

Lefkoşa - Taşkınköy bölgesinde yıllarca yaşanan ve geçtiğimiz Ocak ayından ortaya çıkan olayda iki kızına cinsel tacizde bulunan 43 yaşındaki M.B.Y. hakkındaki davada dün karar açıklandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde iki davadan yargılanan sanık 8 yıl hapse mahkum edildi. Suçun ortaya çıktığı tarihte 14 ve 17 yaşında olan iki öz kızına 11 ve 14 yaşlarından itibaren cinsel saldırıda bulunan sapık baba hakkındaki kararı Yargıç Alev Ulunay açıkladı. 

HAPİSLİK SÜRELERİNDE BAĞIŞ UYGULAMASI

Bakanlar Kurulu'nun Aralık 2005 tarihli kararında, mahkumlar için Fasıl 286 Cezaevi Disiplin Yasası'nda yapılan değişiklikle, hükümlülere hapislik süreleri için bağış uygulamasının aşağıdaki tabloda görüldüğü şekilde işlem görmesi kararlaştırılmıştı.

En fazla 6 yıl verilebiliyor!

Kamuoyunda sıklıkla eleştirilen KKTC Yargı Sisteminde, Ceza Yasası'na göre, 16 yaşından küçük çocuğun istismarı suçuna 6 yıla kadar hapis cezası,18 yaşından küçük 16 yaşından büyük çocuğun istismarına ise 4 yıl hapis cezası verilebiliyor.

İnfial yaratmıştı!

İnfial yaratan olayın patlak vermesiyle, sapık babanın 16 yaşından küçük iki öz kızına 3 yıl boyunca cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıkmıştı. 

Taşkınköy’de Ocak ayında patlak veren olayda, 43 yaşındaki ‘baba’, 14 ve 17 yaşındaki iki öz kızına ‘üç yıl’ boyunca, cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı. Sanığın öz kızlarına 11 ve 14 yaşından itibaren cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilmişti. Babanın, çocuklarla tek tek, evde baş başa kaldığı zamanları kollayarak taciz ettiği ve olayı bu şekilde üç yıl boyunca örtbas edebildiği belirtilmişti.14 yaşında olan küçük kız kardeşin, ablasına, üç yıldır babasının kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu itiraf etmesiyle, 17 yaşındaki abla da küçük kardeşine aynı itirafta bulunmuştu. Olayı annelerine de anlatmaları üzerine baba tutuklanmıştı. 

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.