• BIST 11007.37
  • Altın 5796.728
  • Dolar 42.5002
  • Euro 49.4838
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 21 °C
  • İskele 21 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • Lefke 20 °C

Samsun'da fındık rekolte çalışması yapılıyor

Samsun'da fındık rekolte çalışmaları yürütülüyor.
Samsun'da fındık rekolte çalışması yapılıyor

Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Çarşamba ilçesi Kocakavak Mahallesi'nde gerçekleştirilen rekolte çalışmasına katıldı.

Çalışmaların 22 Haziran'da başladığını, 7 Temmuz'da da tamamlanacağını belirten Sağlam, "Gidilen bahçelerinde önceki senelerde fındık sayımı yapılan ocaklarda seçilen dallarda fındık sayımını 16 kurum ile bizim çalışanlarımız tamamlıyor. Yapılan sayımın sonucunu Bakanlığımıza göndereceğiz. Bakanlığımız tarafından tahmini rekolte ayın 18'inden sonra açıklanacak. Sezonun tüm üreticilerimize hayırlı ve bol bereketli olmasını temenni ediyorum." dedi.

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir ise tarım danışmanlarının katıldığı rekolte çalışmalarında üç farklı fındık ocağından seçilen dallarda rekolte sayımı yapıldığını dile getirerek, yüksek, orta ve alçak kesimlerdeki sayımlar neticesinde Tarım ve Orman Bakanlığının rekolte açıklamasını gerçekleştireceğini kaydetti.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

K.K.T.C Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi

Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”

Toplumsal Adalet ve Mücadele Partisi (TAM PARTİ) Kurucu Üyesi ve Siyaset Bilimci Hakan Cenapoğlu, “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek.” dedi.

Partiden yapılan açıklamaya göre Cenapoğlu, Ada Tv’de Cüneyt Oruç’un sorularını

İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’

İsrail gazetesi, varılan ateşkes sonrası Gazze’de enkazı kaldırma çalışması yapan buldozerlerde Türk bayraklarının yer almasına işaret ederek bunun Tel Aviv için ‘tam anlamıyla felaket niteliğinde bir stratejik başarısızlık’ olduğunu yazdı.

1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.