• BIST 11482.6
  • Altın 6428.93
  • Dolar 50.1426
  • Euro 55.9077
  • Lefkoşa 16 °C
  • Girne 18 °C
  • Mağusa 16 °C
  • İskele 16 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • Lefke 16 °C

Rusya'dan Fransız büyükelçiye 'Ukrayna' uyarısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın Moskova Büyükelçisi Pierre Levy'ye, ülkesinin Ukrayna'ya askeri teknik destek sağlaması nedeniyle uyarıda bulundu.
Rusya'dan Fransız büyükelçiye 'Ukrayna' uyarısı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Fransa'nın Moskova Büyükelçisi Levy, bakanlığa çağrıldı ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko ile görüştü.

Gruşko, Fransa ve diğer Batılı ülkelerin Ukrayna'ya sağladığı askeri teknik desteği değerlendirdi.

Açıklamada, "Rus tarafı, Kiev yönetimine silah ve askeri teçhizat sevkiyatlarının ve Ukraynalı askerlerin hazırlığı için eğitim programlarının artırılmasından kaynaklanan tehditlere dikkati çekti. Bu çizginin, Paris yönetiminin Ukrayna'da barışçıl çözümden yana olduğu yönündeki sözleriyle çeliştiği vurgulandı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin toplantılarının geciktirilmemesi, Rus temsilcilerinin de toplantılara katılmasının engellenmemesi gerektiği" vurgulandı.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.