• BIST 13798.82
  • Altın 6488.98
  • Dolar 47.6993
  • Euro 54.9786
  • Lefkoşa 23 °C
  • Girne 25 °C
  • Mağusa 24 °C
  • İskele 24 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • Lefke 23 °C

Rusya: ABD, uluslararası durumu "kötü" noktaya getirdi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ile temasları sürdürmekten kaçınmadıklarını belirterek, "ABD, durumu öyle bir noktaya getirdi ki daha kötüsü olamaz" dedi.
Rusya: ABD, uluslararası durumu "kötü" noktaya getirdi

Lavrov, Kazakistan'ın başkenti Astana'da Rus devlet kanalı Rossiya-24’e yaptığı açıklamada, Rusya ile ABD arasındaki ilişkileri değerlendirdi.

"ABD Başkanı Joe Biden’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeye hazır olmaması uluslararası durumu zorlaştıracak mı?" sorusunu yanıtlayan Lavrov, "Bu, hiçbir şekilde zorlaştırmıyor. Çünkü ABD, durumu öyle bir noktaya getirdi ki daha kötüsü olamaz" diye konuştu.

Lavrov, "Amerikalılar, kimin bizimle görüşmek isteyip istemediğine dair bu konuşmalarla kendilerini bu konuda ikna etmeye çalışıyorlar. Kimseden görüşmeyi rica etmiyoruz. Temasların sürdürülmesi için herhangi bir ciddi teklif yok. Biz bundan kaçınmıyoruz. Kimse doğru düzgün inisiyatif teklif etmiyor." ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Biden'ın bu aşamada Putin ile görüşme talebinde bulunmayı planlamadığını dün açıklamıştı.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.