• BIST 11007.37
  • Altın 5743.85
  • Dolar 42.5228
  • Euro 49.5529
  • Lefkoşa 14 °C
  • Girne 14 °C
  • Mağusa 15 °C
  • İskele 15 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • Lefke 14 °C

Polonya'da 8 bin Nazi kurbanının kalıntıları bulundu

Polonya'daki eski bir Nazi toplama kampının yakınında 8 bin kişiye eş değer insan külü içeren bir toplu mezar keşfedildi.
Polonya'da 8 bin Nazi kurbanının kalıntıları bulundu

Polonya'nın Nazi işgali ve komünist dönemde işlenen suçları araştıran bir enstitü, kalıntıların Varşova'nın kuzeyinde, Dzialdowo olarak bilinen Soldau toplama kampının yakınında ortaya çıkarıldığını söyledi.

Soldau'da öldürülen mahkumların sayısının 30 bin olduğu tahmin ediliyor.

Müfettiş Tomasz Jankowski, yaklaşık 17,5 ton insan külünün en az 8 bin kişinin öldüğünü gösterdiğini belirttti.

Jankowski, toplu mezara gömülen kurbanların çoğunluğunun Polonyalı seçkinlere ait olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Pomeranian Tıp Üniversitesi'nde genetik araştırmacısı olan Andrzej Ossowski, küllerden örneklerin alındığını ve bir laboratuvarda çalışılacağını belirterek "Kurbanların kimliği hakkında daha fazla bilgi edinmemizi sağlayacak DNA analizi yapabiliriz" dedi.

Nazi Almanyası, İkinci Dünya Savaşı sırasında Polonya'yı işgal ettiğinde toplama kampları kurmuştu.

1944'te Naziler, savaş suçlarının kanıtlarını silmek için Yahudi mahkumlara cesetleri yakmalarını emretmişti.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.