• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • Lefkoşa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Mağusa 16 °C
  • İskele 16 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • Lefke 15 °C

Polis'e 'YASA' müjdesi!

Yasa önerisinin ivediliği oybirliğiyle kabul edildi...
Polis'e 'YASA' müjdesi!

Polis mensuplarının emeklilik haklarında düzenleme!

 

ADA HABER - ŞERMİN SARRO

Polis mensuplarının emeklilik haklarında düzenlemeye gidilmesi amacıyla Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) (Değişiklik) Yasa Önerisi, Bakanlar Kurulu'nda onaylanarak Meclis'e gönderildi. Cumhuriyet Meclis Genel Kurulu'nda bugün Polis Örgütü (Kuruluş Görev ve Yetkileri) (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi görüşüldü. Yasa önerisinin ivediliği oybirliğiyle kabul edildi. Değişiklik önerisinin komitede görüşülmesinin ardından, tasarı meclisten geçirilerek yasallaşacak. 

Polis Teşkilatında mağduriyet yaratan emeklilik konusunda nihayet adım atıldı.

Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası'nda polis memurlarının yirmi beş yıl fiili hizmetinden sonra emekliye ayrılabileceği ancak, emekliye ayrılan polis mensubuna Emeklilik Yasası kuralları uygulanacağından, yaş haddini doldurmadan (yani 56 yaşından gün almadan) emeklilik maaşı verilemeyeceği düzenlenmişti.

25 YILI DOLDURANLAR EMEKLİLİK MAAŞI ALABİLECEK

Yasa değişikliğiyle, polis mensuplarının emeklilik haklarında, Güvenlik Kuvvetleri mensupları ile paralel düzenlemeye gidilmesi amaçlanıyor. 

Yasa Tasarısı'nın gerekçesi şöyle: "Polis mensupları da tıpkı Güvenlik Kuvvetleri mensuplarının üstlendiği dış savunmayı, içte ülke düzen ve intizamında üstlenmektedir. Dolayısıyla Güvenlik Kuvvetlerinin dıştaki sorumluluğu, içte polis mensuplarına ait olduğundan Emeklilik Haklarında da paralel düzenlemeye gidilmesi amacıyla Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) (Değişiklik) Yasa Tasarısı hazırlanmıştır."

34. MADDE'NİN 2'İNCİ FIKRASINDA DEĞİŞİKLİK

Yasanın 34'üncü maddesinin ikinci fıkrasının değiştirilmesini kapsayan Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Değişiklik Yasa Tasarısı'nın 2'inci fıkrası şöyle:

Polislik görevinde veya itfaiye hizmetlerinde en az fiili 25 hizmet yılını dolduran polis mensupları, herhangi bir zamanda emekliye sevk edilmelerini isteyebilirler. Bu istem yazılı olarak ve bağlı bulunduğu amir aracılığıyla Polis Genel Müdürlüğü'ne yapılır. Böyle bir başvuru uyarında emeklilik işlemlerinin gerçekleştirilmesi en çok üç ay ertelenebilir. 

Bu kurallar çerçevesinde 25 hizmet yılını doldurmadan sağlık nedeniyle (Sağlık kurulu tarafından iş yapamaz raporunun olması şartı ile) ayrılmak zorunda kalan polis mensupları ile 25 hizmet yılını doldurmuş olan ve emekliye sevk isteyen polis mensupları Emeklilik Yasası'nda yaş haddine bakılmaksızın emekliye ayrılabilir ve emekliye ayrıldıkları tarihten itibaren emeklilik maaşı ve ikramiye almaya hak kazanırlar. Emeklilik Yasası'na göre yaş haddini doldurduğu için mecburi emekliye ayrılanlar da bu haktan yararlanırlar.

 

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.