• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Lefkoşa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • Lefke 19 °C

Polis Teşkilatı'nda 2 DAVA birden!

Ara Emri, 23 polisi doğrudan etkileyecek...
Polis Teşkilatı'nda 2 DAVA birden!

Polis Hizmetleri Komisyonu tarafından Polis Okulu Müdür vekilliğinden Gazimağusa Polis Müdür Yardımcılığı’na nakledilen Bekir Abatay, nakilin durdurulması için YİM’de dava açtı.

Öte yandan, Polis Hizmetleri Komisyonu tarafından İskele Polis Müdürlüğü’nden Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Merkez Bölge Müdürlüğü’ne nakledilen Başmüfettiş Veli Gürpınar'ın da dava açmaya hazırlandığı öğrenildi.

 

ADA HABER - ŞERMİN SARRO

Polis Hizmetleri Komisyonu tarafından Polis Okulu Müdür vekilliğinden Gazimağusa Polis Müdür Yardımcılığı’na nakledilen Bekir Abatay, nakilin durdurulması için YİM’de dava açtı.

Yüksek İdare Mahkemesi (YİM) huzurunda dün görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı müdafaa dosyalamak için süre talep etti. Mahkeme davayı 8 Kasım tarihine erteledi. Açılan dava ve ara emri başvurusunda, davalılar Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Hizmetleri Komisyonu, Polis Genel Müdürlüğü ve Savcılık'ı, Kıdemli Savcı İlter Koyuncuoğlu temsil ediyor.

VELİ GÜRPINAR DA DAVA AÇIYOR!

ÖTE YANDAN Polis Hizmetleri Komisyonu tarafından İskele Polis Müdürlüğü’nden Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Merkez Bölge Müdürlüğü’ne nakledilen Başmüfettiş Veli Gürpınar'ın da dava açmaya hazırlandığı öğrenildi.

23 ÜST RÜTBELİ POLİSİN NAKİL KARARINI DOĞRUDAN ETKİLEYECEK!

Mahkeme ara emri kararı verirse, Polis Hizmetleri Komisyonu’nun 10 Ekim’de açıkladığı 23 üst rütbeli polisin nakledilmesi kararını doğrudan etkileyecek. 

Ara emri alınması halinde, diğer polis subaylarının da nakillerinin durdurulması için YİM’de dava açacağı tahmin ediliyor. 

Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’nun mahkemeye şahadet vererek, bu nakillerin yapılmasını Polis Hizmetleri Komisyonu'ndan neden istediğini, gerekçelerinin neler olduğunu yazılı olarak açıklaması gerekiyor.

Yine nakilleri yapan Polis Hizmetleri Komisyonu'nun da bu nakilleri neden gerçekleştirdiğini mahkemeye açıklaması gerekiyor.

Alsancak'ta ikamet eden Abatay, 105 km mesafe bulunan Mağusa'ya nakil edilerek, Polis Nakil Tüzüğü'nde "100 km üzeri" olarak sınıflandırılan '3'üncü Hizmet Bölgesi'ne nakil edilmiş oldu. 

AVUKAT BOYSAN BOYRA: DAVA, 23 ÜST RÜTBELİ POLİSİN NAKİL KARARI İLE DOĞRUDAN İLGİLİ

Bekir Abatay'ın Avukatı Boysan Boyra, ADA Haber'e yaptığı açıklamada, söz konusu davanın kaderini belirleyecek olan en önemli unsurun, "bu nakillerle, hizmetin daha etkili, verimli ve hızlı bir biçimde yerine getirilip getirilmeyeceği" olduğunu kaydetti.

Boyra, kararın öteki 23 üst rütbeli polisin nakledilmesi kararı ile de doğrudan ilgili olduğunu belirtti. 

NAKİLLER HANGİ MADDEYE DAYANIYOR?

Polis Teşkilatında, Polis Müdürlerinin ve Polis Müdür Muavinlerinin nakli, Polis Yasası'nın 75. maddesinin (1). fıkrasına dayanıyor. 

Polis Yasası'nın 75. maddesinin (1). fıkrasına göre; 

''Polis Örgütü, Polis Hizmetleri Komisyonu uyarınca, hizmetin etkili ve verimli bir biçimde yerine getirilmesini sağlamak amacıyla ve hizmet gereklerine uygun olarak Polis Genel Müdürü'nün yazılı istemi uyarınca,ilçeler arası veya bölümler arası nakil ve yer değiştirme işlemleri yerine getirilir.''

26 Ekim'de görüşülen davada, yine Savcılık itiraz dosyalamak için süre talep etmiş ve Mahkeme davayı 1 Kasım tarihine ertelemişti.

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.