• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9258
  • Euro 55.7153
  • Lefkoşa 17 °C
  • Girne 19 °C
  • Mağusa 16 °C
  • İskele 16 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • Lefke 17 °C

Pakistan'da polise saldırı: 3 ölü

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde Pakistan Talibanı (TTP) militanlarının devriyedeki polis aracına düzenlediği saldırıda 3 emniyet görevlisi hayatını kaybetti.
Pakistan'da polise saldırı: 3 ölü

The News gazetesindeki habere göre, Novşera şehrinin Irakabad bölgesinde devriyedeki polis aracına motosikletli militanlar saldırı düzenledi.

Saldırıda 3 polis yaşamını yitirdi.

Terör örgütü Pakistan Talibanı (TTP) saldırıyı üstlendi.

Saldırılar arttı

TTP'nin Pakistan hükümeti ile ateşkesi sona erdirmesinin ardından ülke genelinde saldırılar arttı.

TTP, 28 Kasım'da sosyal medya organlarından, 10 Mayıs'ta İslamabad yönetimi ile başlatılan ateşkesin sona erdiğini ve militanlarına ülke genelinde güvenlik güçlerine saldırı emri verdiğini açıklamıştı.

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde 30 Kasım'da polis aracına yönelik intihar saldırısında biri polis, 2’si çocuk 4 kişi hayatını kaybetmiş, 26 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı TTP üstlenmişti.

İçişleri Bakanı Rana Sanaullah, 1 Aralık'ta İslamabad'da düzenlediği basın toplantısında, Pakistan'da artan terör faaliyetlerinin "alarm verici" olduğunu ancak durumun kontrol dışına çıkmadığını söylemişti.

Barış görüşmeleri

Afgan Talibanı’nın teklifiyle İslamabad ile terör örgütü TTP arasında Ekim 2021'de barış görüşmeleri başlamış ve bir aylık ateşkes ilan edilmişti. Tarafların birbirlerini verilen taahhütlere uymamakla suçlaması üzerine görüşmeler sona ermişti.

Bu yıl nisanda tekrar başlayan görüşmelerin ardından Pakistan ile TTP, 10 Mayıs'ta ateşkes konusunda anlaşmıştı. Bunun yanı sıra güvenlik kaynakları, söz konusu ateşkesin kırılgan olduğuna dair açıklamalarda bulunmuştu.

TTP, 2007'de 13 örgütün birleşmesiyle kuruldu ve o tarihten bu yana Pakistan'da sivilleri ve askerleri hedef alan saldırılar düzenledi.

Pakistan'ın, terör örgütü TTP'ye yönelik askeri operasyonlarında 2014'ten bu yana 5 binden fazla örgüt mensubu ölü ele geçirildi, 700'ün üzerinde asker hayatını kaybetti.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Başbakanlık, batık çevresinde yürütülen dip arama çalışmalarında iki naaşa ulaşıldığını açıkladı. Açıklamaya göre, batığın yaklaşık 1.

Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde sadece güvenlik varmışGüzelyurt Sağlık Merkezi’nde sadece güvenlik varmış

Her avukat güvenilir değildir!Her avukat güvenilir değildir!

Ölüme sürerken 259 insanın can güvenliği önceliğiniz değildi!Ölüme sürerken 259 insanın can güvenliği önceliğiniz değildi!

  • Belki bir kez daha Yaradan’ın hikmetini hatırlarız…30 Ekim 2026 Cuma 17:28
  • Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, alabora olan gemiyle ilgili iddiaların araştırılacağını söyledi26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Hemşireler ve Ebeler Birliği, feribot faciası sonrası görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti30 Ekim 2026 Cuma 17:28
  • Gemi kazasında kayıp olan 18 vatandaş için arama kurtarma çalışmaları ikinci gününde30 Ekim 2026 Cuma 17:28
  • “Sorumluluk makamında oturanlar, artık bedel ödemeyi de bilmelidir”26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Gemi kazasıyla ilgili iddialara yanıt verilmeli26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Akpınar, gemi kazasıyla ilgili Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru sundu20 Eylül 2026 Pazar 15:28
  • “Faciada ihmali bulunan herkesin makamına ve konumuna bakılmaksızın hesap vermesi gerek”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:58
  • “Olayın tüm yönleriyle araştırılmasını ve sorumluların gereken en ağır cezayı almasını istiyoruz”20 Eylül 2026 Pazar 15:13
  • “Gemi faciası ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artış kabul edilemez”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • 1/20
    SON DAKİKA HABERLER
    YAZAR
    SPOR
    FOTO GALERİ
    VİDEO GALERİ
    12345678
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.