• BIST 13892.3
  • Altın 6712.63
  • Dolar 48.6312
  • Euro 56.1565
  • Lefkoşa 28 °C
  • Girne 28 °C
  • Mağusa 29 °C
  • İskele 29 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • Lefke 28 °C

Orta gelirliye konut projesine başvurular yarın başlıyor... Orta gelirliye konut kredisinden kimler yararlanabilir?

Orta gelirli vatandaşlar için "Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim Kampanyası" hayata geçiriliyor. Konut kredisi için başvurular 16 Ocak'ta başlayacak. Azami 15 yıl vade ile 0,69'dan başlayan faiz oranıyla kredi kullandırılacak. P
Orta gelirliye konut projesine başvurular yarın başlıyor... Orta gelirliye konut kredisinden kimler yararlanabilir?

Orta gelirliyi konut sahibi yapacak 'Yeni Evim' kampanyası heyecanla karşılandı. Düşük faiz, uzun vade ve kolay ödeme imkanı sunulacak, 81 ilde geçerli olacak.

İlk etapta 100 bin konutun satışı planlanıyor. Bu kampanyada kura çekilmeyecek, kapsamda sıfır evler olacak. Yapımı devam edenler ve yeni başlayacak projeler de dahil edilecek.

Yüzde 10 peşinat alınacak

Azami 15 yıl vade ile 0,69'dan başlayan faiz oranıyla kredi kullandırılacak. Konut bedelinin yüzde 10'u peşin alınacak, dileyen daha fazla da ödeyebilecek.

18 yaş üstü gençler kampanyadan yararlanabilecek. Eşlerden birinin üzerinde konut varsa ya da son 1 yılda konut satışı gerçekleştirmiş kişiler projeye dahil olamayacak. Verasetle ev sahibi olanlar başvuruda bulunabilecek.

Ölüm ya da boşanma gibi zorunlu sebepler dışında evler 5 yıl boyunca satılamayacak.

Projede 3 bölge bulunuyor

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla’da konut sahibi olmak isteyenlerden bir yıl o ilde ikamet etme şartı aranacak. Diğer illerde bu şart geçerli değil.

Konut almak isteyen bulduğu daireyle banka veya katılım bankalarına başvuracak. Banka hem projenin hem de kişinin kriterlerini denetleyip kredi tahsis edecek.

Proje kapsamında finans programı 3 ayrı bölge şeklinde hazırlandı. 1'inci bölge olan İstanbul için 5 milyon lira, 2'nci bölgedeki iller için en fazla 3 milyon lira, 3'üncü bölgedeki diğer iller için de en fazla 2 milyon lira finansman sağlanacak.

Orta gelirliye konut projesine başvurular yarın başlıyor... Orta gelirliye konut kredisinden kimler yararlanabilir?

Orta gelirliye konut projesine başvurular yarın başlıyor... Orta gelirliye konut kredisinden kimler yararlanabilir?

Orta gelirliye konut projesine başvurular yarın başlıyor... Orta gelirliye konut kredisinden kimler yararlanabilir?

Orta gelirliye konut projesine başvurular yarın başlıyor... Orta gelirliye konut kredisinden kimler yararlanabilir?

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler


Girne açıklarında yaşanan deniz felaketinin ardından
  • “Sorumluluk makamında oturanlar, artık bedel ödemeyi de bilmelidir”14 Eylül 2026 Pazartesi 15:08
  • Gemi kazasıyla ilgili iddialara yanıt verilmeli14 Eylül 2026 Pazartesi 15:08
  • Akpınar, gemi kazasıyla ilgili Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru sundu14 Eylül 2026 Pazartesi 15:03
  • “Faciada ihmali bulunan herkesin makamına ve konumuna bakılmaksızın hesap vermesi gerek”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:58
  • “Olayın tüm yönleriyle araştırılmasını ve sorumluların gereken en ağır cezayı almasını istiyoruz”14 Eylül 2026 Pazartesi 14:48
  • “Gemi faciası ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artış kabul edilemez”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Gemi kazası zanlıları aleyhine “tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme” suçlaması getirildi31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Özel, Başçeri ve Dinçyürek Nalbantoğlu Hastanesi’ni ziyaret etti31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Deniz felaketinde kurtarılan 19 kişinin tedavisi sürüyor31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:48
  • “Facia bağımsız ve şeffaf şekilde araştırılmalı, siyasi ve idari makamlar sorumluluk üstlenip hesap vermeli”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:48
  • 1/20
    SON DAKİKA HABERLER
    YAZAR
    SPOR
    FOTO GALERİ
    VİDEO GALERİ
    12345678
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.