• BIST 10759.56
  • Altın 6260.01
  • Dolar 49.9392
  • Euro 55.756
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • Lefke 19 °C

Ordu'da 2 bin 232 depremzede misafir ediliyor

Ordu'da "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 2 bin 232 kişi misafir ediliyor.
Ordu'da 2 bin 232 depremzede misafir ediliyor

AFAD'dan sorumlu Vali Yardımcısı Bayram Gale başkanlığında eski valilik binasında koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Gale, deprem bölgesinde kuru gıda ihtiyacı olduğuna işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

Adıyaman'da koordinatör olarak görev yapan Valimiz Tuncay Sonel ile sürekli irtibat halindeyiz. Sayın Valimiz bize, deprem bölgesinde en çok kuru gıdaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bugün itibarıyla deprem bölgesi için kuru gıda teminine çalışacağız. Tüm yardımsever hemşehrilerimizle depremzede vatandaşlarımızın kuru gıda ihtiyacını karşılamak için seferber olacağız. Toplayacağımız kuru gıdaları Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerimizde ve gerekirse iç kesimdeki ilçelerimizde temin edeceğimiz depolarda muhafaza edeceğiz. Deprem bölgesinden talep geldiğinde bu depolardaki kuru gıdaları tırlara yükleyerek deprem bölgesine göndereceğiz.

Kampanyaya destek vermek isteyenlerin, kuru gıdayı kendileri temin ederek Ordu Valiliğinin Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerindeki depolara teslim edebileceklerini aktaran Gale, arzu edenlerin Ordu Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Ordu Kamu Hizmetlerini ve Sosyal Hayatı Destekleme Derneğinin Vakıfbank Ordu Şubesindeki IBAN TR13 0001 5001 5800 7285 9921 36 nolu hesabına nakdi bağışta bulunabileceğini kaydetti.

Gale, deprem bölgesinden kendi istekleriyle ayrılıp başka illere giden depremzedelerden 2 bin 232'sinin Ordu'da otellere, kamu misafirhanelerine ve kendi imkanlarıyla buldukları evlere yerleştirildiğini belirterek, kentte gelen depremzedelere, AFAD İl Müdürlüğüne kayıt yaptırmaları çağrısında bulundu.

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısında alınan kararla tüm meclis üyelerinin 3 oturum ücretini depremzedelere bağışladığı bildirildi.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Başbakanlık, batık çevresinde yürütülen dip arama çalışmalarında iki naaşa ulaşıldığını açıkladı. Açıklamaya göre, batığın yaklaşık 1.

Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde sadece güvenlik varmışGüzelyurt Sağlık Merkezi’nde sadece güvenlik varmış

Her avukat güvenilir değildir!Her avukat güvenilir değildir!

Ölüme sürerken 259 insanın can güvenliği önceliğiniz değildi!Ölüme sürerken 259 insanın can güvenliği önceliğiniz değildi!

  • Belki bir kez daha Yaradan’ın hikmetini hatırlarız…30 Ekim 2026 Cuma 17:28
  • Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, alabora olan gemiyle ilgili iddiaların araştırılacağını söyledi26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Hemşireler ve Ebeler Birliği, feribot faciası sonrası görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti30 Ekim 2026 Cuma 17:28
  • Gemi kazasında kayıp olan 18 vatandaş için arama kurtarma çalışmaları ikinci gününde30 Ekim 2026 Cuma 17:28
  • “Sorumluluk makamında oturanlar, artık bedel ödemeyi de bilmelidir”26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Gemi kazasıyla ilgili iddialara yanıt verilmeli26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Akpınar, gemi kazasıyla ilgili Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru sundu20 Eylül 2026 Pazar 15:28
  • “Faciada ihmali bulunan herkesin makamına ve konumuna bakılmaksızın hesap vermesi gerek”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:58
  • “Olayın tüm yönleriyle araştırılmasını ve sorumluların gereken en ağır cezayı almasını istiyoruz”20 Eylül 2026 Pazar 15:13
  • “Gemi faciası ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artış kabul edilemez”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • 1/20
    SON DAKİKA HABERLER
    YAZAR
    SPOR
    FOTO GALERİ
    VİDEO GALERİ
    12345678
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.