• BIST 10952.41
  • Altın 5777.726
  • Dolar 42.5064
  • Euro 49.5527
  • Lefkoşa 22 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 22 °C
  • İskele 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • Lefke 22 °C

Noterler hafta sonu açık mı? Nöbetçi noter sorgulama ekranı...

Noterler cumartesi ve pazar günü çalışıyor mu? Nöbetçi noter uygulaması nedir, ne zaman başladı? İşte detaylar...
Noterler hafta sonu açık mı? Nöbetçi noter sorgulama ekranı...

Hafta sonları hizmet vermeyen noterler, 2019 yılı itibariyle nöbetçilik sistemine geçti.

Böylece vatandaşlar cumartesi ve pazar günleri nöbetçi noterler üzerinden işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Nöbetçi noter uygulaması ne zaman başladı?

6 Nisan 2019 yılında başladı, nöbetçi noterlik uygulaması. Koronavirüs salgını nedeniyle 1,5 yıl ara verildi. 2021 yılında ise sadece 5 ay aktif kullanıldı. Buna rağmen vatandaşlardan büyük ilgi gördü. 5 aylık dönemde tam 301 bin 737 işlem yapıldı.

Nöbetçi noterlik en kritik hizmetlerden birisi haline geldi. Araç alım satımında dolandırıcılara karşı kalkan oldu. Para taşıma ve sahte para riskini de ortadan kaldırdı. 2021 yılında güvenli ödeme sistemi kapsamında 2 milyar 164 milyon 645 bin lira işlem hacmi sağlandı.

Nöbetçi noterlik uygulaması, yurt dışındaki konsolosluklarda da aktif edildi. Geride bıraktığımız yıl içerisinde 54 bin 915 işlem düzenlendi.

NÖBETÇİ NOTER SORGULAMA EKRANI

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

K.K.T.C Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi

Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”

Toplumsal Adalet ve Mücadele Partisi (TAM PARTİ) Kurucu Üyesi ve Siyaset Bilimci Hakan Cenapoğlu, “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek.” dedi.

Partiden yapılan açıklamaya göre Cenapoğlu, Ada Tv’de Cüneyt Oruç’un sorularını

İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’

İsrail gazetesi, varılan ateşkes sonrası Gazze’de enkazı kaldırma çalışması yapan buldozerlerde Türk bayraklarının yer almasına işaret ederek bunun Tel Aviv için ‘tam anlamıyla felaket niteliğinde bir stratejik başarısızlık’ olduğunu yazdı.

1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.